Opskriften er til 2 personer
25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g groft hvedemel
ca. 150 g fint hvedemel
mel til udrulning
ENDVIDERE:
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
1 dåse hakkede tomater,
1 spsk. tørret oregano
1 knsp. sukker
1 pakke parmaskinke, 80 g
1 mozzarellaost, 125 g
100 g rucola
Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, groft og fint mel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Sautér løg og hvidløg i en gryde, uden at det tager farve. Kom 1 dåse hakkede tomater på sammen med tørret oregano og sukker, og lad saucen koge uden låg i 20 minutter under omrøring. Sæt den i køleskabet til afkøling i ca. 20 minutter.
Del dejen i to, og rul den til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 250
Fordel tomatsaucen på de to pizzabunde. Top med parmaskinke og skiver af mozzarella. Bag pizzaerne en ad gangen i ca. 8-12 minutter (alt efter din ovn), til de er sprøde og gyldne.
Top de varme pizzaer med rucola, og servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann