Søg i denne blog

lørdag den 12. november 2011

Bogforum 2011


I går var jeg forbi Bogforum for at lave lidt mad. Køkkenet var to caféborde, så maden var simpel. Men det er min mad jo altid......
Her er opskrifterne fra i går, så hvis du var forbi og smagte noget du ku li - kan du finde opskriften herunder.

Jeg hopper i forklædet. Maria er klar med kålsalat.
KÅLSALAT VIETNAM-STYLE

1/2 dl fiskesauce
1/2 dl limesaft
1 1/2 spsk. sukker
3-4 tsk. hakket rød chili, eller efter smag (men ikke for lidt!)
ENDVIDERE
1/6 hvidkål
2 gulerødder
1 rødløg, i tynde både
1 håndfuld mynteblade
1 håndfuld plukket koriander
½ dl hakkede peanuts
Rør fiskesauce, lime, sukker og chili sammen.
Snit hvidkålen fint og skær gulerødderne i julienne, eller riv dem groft. Vend kål, gulerødder, løg, mynte, koriander og peanuts sammen med dressingen. Smag til – det skal være både stærkt og syrligt. Servér straks eller lad den trække i op til et døgn. 


Smag, smag......



Misomayo
MISOMAYO

4 spsk. mayonnaise 
1 spsk. hvid miso - fås f.eks. på Naturesource.dk
2-3 spsk. limesaft 
2 spsk. soja 
1 spsk. flydende honning 
2 spsk. ristede sesamfrø 

Rør mayonnaise, miso, lime, soja, honing og sesamfrø sammen. Smag til og servér en til sprøde grøntsager, friske forårsruller, salatruller eller på en nudelsalat. 




Stef med citronmazarin

CITRONMAZARINER MED MASCAPONETOPPING
250 g sukker
250 g smør
250 g marcipan, revet
1 økologisk citron, skallen
4 æg
70 g mel
TOPPING
250 g mascarpone
3-4 spsk. lemoncurd
Pisk smør og sukker på robotten eller med en elpisker Tilsæt revet marcipan og fintrevet citronskal.
Tilsæt æggene et af gangen. Tilsæt derefter mel.
Fyld massen i små forme og bag dem ved ca. 170 grader i 10-15 minutter, eller til de er gennembagte.
Hæld citronsaft over kagerne, men de stadigvæk er varme. Lad kagerne køle helt af.
Rør mascarponen med lemoncurd og sprøjt den på de afkølede kager med en sprøjtepose, eller smør den på med en palet.
Servér straks.

Opskrifter: Louisa Lorang
Foto: Stef