Syndig og skøn brownie. Lav
den gerne dagen inden brug.
KAGE
125
g usaltet smør
200
g hvid chokolade
3
æg
300
g sukker
kornene
af ½ stang vanilje
150
g mel
1
tsk. bagepulver
olie
eller smør til formen
ENDVIDERE
100
g hvid chokolade, groft hakket
75
g soltørrede tranebær, groft hakkede
50
g valnødder, groft hakkede
TOPPING
100
g hvid chokolade
1
spsk. blødt smør
40
g mandelsplitter
50
g soltørrede tranebær, groft hakkede
Smelt
smør og chokolade over lav varme, gerne over vandbad og lad det køle lidt. Pisk
æg, sukker og vaniljekorn luftigt. Rør æggemasse og chokolade sammen. Sigt mel
og bagepulver i og rør rundt til det hele er godt blandet.
Vend
hakket chokolade, tranebær og valnødder i dejen .
Smør
en form (ca. 20 cm x 30 cm), læg bagepapir i bunden og hæld massen i. Bag kagen
ved 180 grader i 35-45 minutter. Lad den køle helt af.
Smelt
100 g hvid chokolade over vandbad. Tag den af varmen inden den er helt smeltet,
så undgår du nemmeste at den bliver for varm. Rør smør i og top kagen med
chokoladen. Pynt med tranebær og mandler og lad chokoladen sætte sig.
Skær
kagen og servér.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann