Søg i denne blog

mandag den 20. december 2010

Rødbedesild

Det er altid vigtigt, at have en ordentlig hygiejne i køkkenet. Men når man sylter, hvad enten det er sild, sødt eller surt, er det særdeles vigtigt at hygiejnen er helt i top. Når du håndterer sildene kan du evt. anvende gummihandsker (egnet til madlavning), for at undgå at overfører bakterier til fisken. Vask under alle omstændigheder dine hænder en ekstra gang.

Hvis du støder på saltede sild (spegesild), kan du udvande dem og sylte dem fra bunden. Det er toppen af poppen - men de er ikke så nemme at få fat på.

Opskriften giver 2 glas.


½ liter sukker
½ liter klar lagereddike
4 laurbærblade
1 spsk. peberkorn
1 spsk. korianderfrø
10 nelliker
10 mini rødløg (eller små skalotteløg)
2 rødbeder
2 glas gammeldags modnede sild (400 g drænet vægt)
Kom sukker, eddike, laurbærblade, peber, koriander og nelliker i en gryde og lad det koge op til sukkeret er smeltet.
Pil rødløgene og kom dem i lagen. Lad løgene simre med i ca. 10 minutter.
Skræl rødbederne og skær dem i ultra tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Kom rødbederne i gryden og lad lagen koge op. Tag gryden af varmen og lad lagen køle helt af.
Tag sildene op af glasset og dyp dem tørrer på køkkenrulle. Skær dem i mundrette stykker og fordel dem i 2 mindre, skoldede sylte glas. Hæld lagen over og luk lågene tæt. Opbevar dem koldt.
Sildene er klar til servering efter 1 døgn. De kan holde sig i op til 8 dage i køleskab.
Servér dem gerne med rugbrød, cremefraiche, dild og de syltede løg og rødbeder.

Af: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann