Søg i denne blog

søndag den 4. september 2011

STEGTE KYLLINGEVINGER MED BLUECHEESE DRESSING

Af en eller anden grund er det næsten umuligt at opdrive kyllingevinger UDEN grill eller Bar B Q smag….Sørgeligt, for disse vinger her er virkelig toppen. Spørg efter dem – øko, selvfølgelig!
Spis med fingrene og smask igennem.


Opskriften er til 6 personer som forret eller snasket snack



4 dl hvedemel
2 spsk. sød paprika
2 tsk. cayennepeber
2 spsk. løgpulver
1 spsk. groft salt
16-20 kyllingevinger
rigeligt olie til stegning
ENDVIDERE
2 dl æbleeddike
2 dl muscovadosukker
3 fed hvidløg, fint hakkede
1 spsk. fint hakket ingefær
¼ dl soja
1 spsk. maizena
1-2 spsk. vand
BLUECHEESEDRESSING
100 g blå ost, gerne Blå Kornblomst
100 g drænet yoghurt 10%
1 spsk. citronsaft
salt
TILBEHØR
bladselleri
Bland mel, paprika, cayennepeber, løgpulver og salt sammen i en stor frysepose. Kom vingerne i posen og ryst den.
Steg vingerne på en stor, varm pande i rigeligt olie, til de er gyldne og gennemstegte – ca. 10 minutter.
Kom imens eddike, muscovadosukker, hvidløg, ingefær og soja i en kasserolle og kog det op. Bland maizenaen med lidt vand og rør blandingen i den varme dressing. Lad det koge op igen. Tag dressingen af varmen og lad den køle en smule.
Blend ost og yoghurt sammen og smag til med citron og salt.
Kom dressingen i en stor skål og vend de varme, stegte kyllingevinger med dressingen, efterhånden som de er færdige.
Servér straks kyllingevinger med bluecheesedressing og bladselleri.
Husk servietter.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann