Søg i denne blog

lørdag den 23. oktober 2010

Steaksalad de luxe

Denne salat er oplagt at lave med en rest steg fra dagen i forvejen. Spis den med groft brød eller rugbrød. Eller prøv at komme korn i, f.eks. perlebyg, så får du en stor, mættende salat som er god både som aftensmåltid eller som frokostret.


Opskriften er til 2 personer.






2 rødløg i tynde både
½ dl balsamico
3 spsk. flydende honning
ENDVIDERE150 g grønne bønner
200 g shiitake (eller andre svampe)
lidt olie til stegning
lidt plukket timian
2 gode bøffer
salt og peber
100 g rucola
lidt olie og eddike
TILBEHØR:
groft brød
Kom løg, balsamico og honning i en kasserolle, og lad det simre i 8-10 minutter, eller til løgene er bløde og karamelliserede. Smag til med salt. Nip enderne af bønnerne, og damp dem i saltet vand i et par minutter eller 4. Dræn vandet fra.
Halvér svampene, og rist dem på en varm pande i lidt olie. Krydr med salt og timian. Tag svampene af panden, og rist bøfferne på den varme pande, til de er rosa. Krydr med salt og peber, og lad dem trække i 10 minutter, inden du skærer dem.
Vend rucola og bønner med en smule olie og eddike, og anret det på et fad eller to tallerkener. Top med svampe, løg og skiver af bøf. Krydr med salt og peber, og servér straks med groft brød til.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

Svenske kødboller

Næsten som hjemme i IKEA! Heja, heja.....


Opskriften er til 2 personer.




100 g tyttebær og
75 g sukker
(eller tyttebærsyltetøj)
2 bagekartofler
1 persillerod
1 spsk. smør
½ dl mælk
ENDVIDERE:
400 g hakket okse og gris
1 lille revet løg
salt og peber
2 spsk. mel
½ dl mælk
1 æg

Rør tyttebær og sukker sammen, og lad det trække, mens du tilbereder resten (eller køb færdigt tyttebærsyltetøj). 
Skræl kartofler og persillerod, og skær begge dele i grove stykker. Kog dem i usaltet vand, til de er helt møre. Hæld vandet fra, og damp grøntsagerne tørre under låg. Mos dem med et piskeris, kom smør og mælk i, og smag til med salt.
Tænd ovnen på 200°, gerne varmluft.
Rør imens det hakkede kød med løg, salt, peber, mel og mælk, til farsen er samlet. Rør ægget i til sidst. Form små kødboller, lidt mindre end golfbolde, og steg dem i den varme ovn i 10-15 minutter, eller til de er gennemtilberedte.
Servér kødboller, mos, tyttebær og gerne lidt salat.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann