Søg i denne blog

lørdag den 21. januar 2012

Vege-Burger

Det er super lækkert at spise vegetarburger – nærmest som en mellemting mellem burger og 
falafel! Win-win.


Servér en stor salat til. 


Opskriften er til 2 personer.




200 g kikærter (udblødt natten over) 
2 håndfulde plukket bredbladet persille 
2 fed hvidløg 
1 lille løg 
2 tsk. salt 
2 spsk. mel 
¼ dl citronsaft 
mel til panering 
rigeligt olie til stegning 
ENDVIDERE: 
2 hjertesalater, plukkede 
1 rødløg i skiver 
2 gode, bløde boller 
mayonnaise
TILBEHØR: 
ketchup
 
Dræn vandet fra kikærterne, og blend kikærter, persille, hvidløg, løg, salt, mel og citronsaft i en foodprocessor. Saml massen til en dej, og form 2 bøffer ved at presse dejen sammen i hånden. Vend bøfferne i mel, og steg dem i rigeligt olie på en middelvarm pande. De skal have 6-8 minutter i alt. Du kan evt. forme 4 bøffer i stedet for 2, det er nemmere at styre. 
Flæk bollerne (lun dem evt.), og smør dem med mayonnaise. Fyld salat, bøffer og løg i burgerne, og servér straks med ketchup til.







Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann