Total retro knas, men super
skønt og nemt at lave.
1 ½ pasteuriseret æggehvide
(1 bæger)
400 g flormelis
6-7 dråber pebermynteolie
evt. mere flormelis
100 g mørk chokolade
Pisk æggehviden let, den
skal være hvid og skummende, men ikke stiv som til marengs. Sigt flormelissen
og rør den i æggehviden. Smag til med pebermynteolie og ælt dejen med hænderne.
Brug evt. lidt flormelis på hænderne, hvis dejen klistre.
Tril små kugler på
størrelse med 1 kroner, sæt dem på et fad med bagepapir og tryk dem flade med en
gaffel. Lad pebermynteknapperne tørre i mindst 3 timer, gerne natten over.
Smelt chokoladen over
vandbad og dyp knapperne i chokolade. Læg dem tilbage på bagepapiret og lad
chokoladen størkne inden servering.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann