Total retro knas, men super
skønt og nemt at lave.
1 ½ pasteuriseret æggehvide
(1 bæger)
400 g flormelis
6-7 dråber pebermynteolie
evt. mere flormelis
100 g mørk chokolade
Pisk æggehviden let, den
skal være hvid og skummende, men ikke stiv som til marengs. Sigt flormelissen
og rør den i æggehviden. Smag til med pebermynteolie og ælt dejen med hænderne.
Brug evt. lidt flormelis på hænderne, hvis dejen klistre.
Tril små kugler på
størrelse med 1 kroner, sæt dem på et fad med bagepapir og tryk dem flade med en
gaffel. Lad pebermynteknapperne tørre i mindst 3 timer, gerne natten over.
Smelt chokoladen over
vandbad og dyp knapperne i chokolade. Læg dem tilbage på bagepapiret og lad
chokoladen størkne inden servering.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Uhmm.. Havde jeg haft pebermynteolien hjemme var jeg straks gået igang. De er nemlig super sjove og ikke helt så traditionelle i min families konfektskål :)
SvarSletJeg ikke prøvet denne opskrift, men jeg har tidligere brugt en meget lille "dosis" menthol krystaller i stedet for pebermynteolie til et lignende projekt. Min blanding var dog mere glasuragtig/royal icing og blev brugt til at sprøjte små snefnug med.
SvarSletMåske jeg skulle prøve knapper i år.. :D
Lyder bare super sejt med små snefnug!
SvarSletOg jeg plejer lige at spise en pebermynteknap når kvalmen melder sig, så kan man grave lidt dybere i konfektskålen lidt længere :-)
Kh L
Kan man evt. bruge pebermynte essens istedet for olien?
SvarSletHej Anonym.
SvarSletJeg har ikke prøvet, men tror det nok. Justér selv i tilsmagningen:-)
Kh L