Søg i denne blog
lørdag den 7. april 2012
Dagens Dejlige
En pause fra påskemaden! Og en enkel hummus lavet på røde linser. Opskriften kommer til et morgentv nær dig om ikke så længe :)
Hot nudelsuppe med rejer
Når du får fat i galangarod
(tjek dit asiatiske supermarked), så køb rigeligt. Det du ikke bruger med det
samme, kan nemlig fryses. Og det er virkelig dejligt at have i nærheden når du
leger med det asiatiske køkken.
1-2 spsk. rød karrypasta, efter
smag
20 g ingefær i skiver
10 g galangarod, i skiver
1 lille bundt korianderstængler
3 limeblade
1 spsk. sukker
1 tsk. rejepasta – kan undlades
2-3 spsk. fiskesauce
¼ dl limesaft
1 liter vand eller hønsefond
ENDVIDERE
100 g nudler, gerne udon
125 g rå rejer, bæredygtige
1 håndfuld plukket koriander
2 forårsløg, i tynde skrå
skiver
50 g enokisvampe
Kom rød karry, ingefær,
galanga, korianderstilke, limeblade, sukker, rejepasta, fiskesauce, limesaft og
vand eller hønsefond i en stor gryde og lad det småkoge i 20 minutter.
Sigt suppen og sæt den over
blusset igen.
Kog nudlerne efter anvisningen
på pakken og dræn vandet af dem.
Kom rejerne i suppen og lad dem
koge med i 1-2 minutter, eller til de er lyserøde.
Fordel nudler, koriander,
forårsløg og enoki i 2 store skåle og hæld suppen og rejer over.
Servér straks.
Abonner på:
Opslag (Atom)