Søg i denne blog

tirsdag den 1. november 2011

Hvid bønnesalat med feta


Bønnesalaten kan spises lun eller ved stuetemperatur. Husk at sæt bønner i blød aftenen inden. 

Opskriften er til 5-6 personer som tilbehør



250 g hvide bønner
2 gulerødder
1 laurbærblad
evt. lidt persillestængler, timian stængler eller andet
ENDVIDERE
2-3 squash
lidt olivenolie
flagesalt
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. flydende honning
¼ dl æbleeddike
½ dl olivenolie
1 ½ bundt forårsløg
1 lille bundt koriander
2 håndfulde mynte
250 g fetaost
salt

Skyl bønnerne og sæt dem i blød natten over i koldt vand.
Dræn vandet fra bønnerne og kog dem i nyt, koldt vand sammen med gulerødder i grove stykker, laurbærblad og gerne lidt urtestilke hvis du har. Kog bønnerne i ca. 40-45 minutter, eller til de er møre.  Dræn vandet fra dem og lad dem køle af.
Skær imens squashen i skiver. Dryp den med lidt olie og grill dem på en varm grill eller grillpande. Du kan alternativt grille dem i en top varm ovn, under grillen – læg dem på en bageplade i et la og vend dem undervejs.
Krydr squashene med salt.
Rør dijon, honning, eddike og olivenolie sammen. Snit forårsløgene fint og hak koriander og  mynte. Vend bønnerne med dressing, squash, mynte, forårsløg og smuldr til sidst fetaen i. Smag til med salt og servér ved stuetemperatur.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck (se mere Line her: linefalck.blogspot.com)