Søg i denne blog

tirsdag den 23. november 2010

Pizza med gorgonzola og ansjos

Jeg ÆÆÆÆÆÆÆÆÆLSKER blåost og ansjoser......og selvom du skulle tænke oh no eller addrrrr, eller det der er værre, så slap lige af og giv det en chance. For det er så dejligt, salt og syndigt og lige det jeg ønsker mig til aftensmad.


Opskriften giver 2 mellemstore pizzaer, nok til 2 personer.




25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. rørsukker
2 spsk. olivenolie
100 g groft hvedemel
ca. 125 g fint hvedemel
mel til udrulning
ENDVIDERE:
2 fed hvidløg
½ dl olivenolie
salt
100 g gorgonzola
10-12 ansjoser
1 bøffelmozzarella (125 g)
100 g rucola
lidt citronsaft
Rør gær ud i lunet vand, og tilsæt salt, sukker og olivenolie. Kom melet i. Du skal måske bruge en smule mere eller mindre, det afhænger af dit mel. Rør eller ælt dejen, til den er glat og blank. Lad den hæve i 30 minutter.
Del dejen i to, og rul den tyndt ud på to stykker bagepapir. Pres hvidløget, og rør det med olie. Pensl pizzaerne med hvidløgsolie, og krydr dem med lidt salt. Top med gorgonzola, ansjoser og mozzarella. Bag pizzaerne en ad gangen på varme bageplader ved 230°, eller så varmt som muligt. De skal have mellem 6 og 12 minutter, alt efter ovn og tykkelse.
Top den varme pizza med rucola vendt med lidt citronsaft, og servér straks.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann