Søg i denne blog

torsdag den 14. juli 2011

Focaccia de luxe

En klassiker, der her er fyldt med søde løg og salt gedeost. Spis den til lidt vin inden maden. Tag den med i parken eller brug den som en bræk-brød-af-ved-bordet-snack.

Opskriften giver et brød, nok til 6-8 personer.





25 g gær
7 dl lunet vand (37 grader)
2 tsk. groft salt
½ tsk. sukker
2 dl olivenolie
ca. 700 g stenkværnet hvedemel
lidt olivenolie
ENDVIDERE
2 rødløg, i både
lidt olie til stegning
1 tsk. sukker
salt
200 g blød gedeost
2 spsk. groft hakket rosmarin
Kom gær og lunet vand i en skål og rør det sammen til gæren er opløst. Tilsæt salt, sukker og olivenolie. Tilsæt derefter melet lidt ad gangen og rør til dejen er samlet, men ret våd. Nærmest som havregrød. Du skal evt. bruge lidt mere eller lidt mindre mel – det varierer meget, men konsistensen skal være så den er let klistret og mulig at hælde ud af skålen.
Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve et lunt sted i en time.
Smør en springform (25 cm) med lidt olivenolie og læg et stykke bagepapir i bunden. Hæld dejen i formen og lad den hæve i yderligere 30 minutter.
Skær imens løget i skiver og rist dem i lidt olie på en varm pande, til de er let bløde. Krydr dem med salt og sukker og lad dem køle lidt.
Tryk fingeren ned i dejen flere steder, så overfladen bliver ujævn. Kom løg, stykker af gedeost og rosmarin på foccaciaen. Dryp med lidt olivenolie og krydr med flagesalt.
Bag foccaciaen i 50-60 minutter ved 180 grader, eller til den er gennembagt og gylden. Lad den køle lidt, tag den ud af formen, sæt den på en rist og bag den i yderligere 10 minutter i den varme ovn.
Servér den lun eller kold.

TIP: Dejen kan laves dagen i forvejen og hæve i køleskabet. Vær OBS på at komme den i en stor beholder, for den vokser en del!

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann