Søg i denne blog

tirsdag den 14. december 2010

Pistaciekonfekt

Hjemmelavet marcipan kan slet ikke sammenlignes med almindelig købemarcipan. Her har jeg lavet marcipanen af både mandler og pistacier. Det giver både skøn smag og farve.
Konfekten holder sig i minimum 1 uge på køl.



½ dl sukker
3 spsk. vand
150 g mandler
75 g pistaciekerner
½ tsk. stødt kardemomme
ENDVIDERE:
300 g god, mørk chokolade
150 g hakkede pistaciekerner
Smelt sukker og vand og lad det køle helt af.
Smut mandlerne og rist dem i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter, de må ikke tage farve. Lad dem køle af.
Blend mandler og pistaciekerner i en foodprocessor, til de er så fint hakkede som muligt. Tilsæt kardemomme og dernæst sukkerlagen til massen akkurat samler sig (det er ikke sikkert at du behøver at bruge alt sukkerlagen).
Pak marcipanen ind i film og læg dem på køl i 30 minutter.
Smelt i mens chokoladen over vandbad. Rul marcipanen i små kugler og vend dem i chokoladen og derefter i hakkede pistacier. Læg dem i et fad og sæt dem på køl i minimum 1 time inden servering.
Servér direkte fra køleskabet.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann