Søg i denne blog

tirsdag den 24. maj 2011

GRILLET SALAT A LA CÆSAR

Det her kommer jeg til at spise HELE sommeren!

Opskriften er tilbehør til 3-4 personer. - se den også HER

1 fed hvidløg
6 hjertesalater
flagesalt
god olivenolie
lidt citronsaft
rigeligt, revet parmesan
Del salaten i halve. Skær det allernederste af stokken, men kun lidt, så salaten stadigvæk sidder sammen. Dryp salaterne med lidt olivenolie og lidt hakket hvidløg og grill og dem på den varme grill. Krydr dem med salt, anret dem på et fad og dryp dem med olivenolie og en smule citronsaft. Top med rigeligt parmesan og servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang 

PORTOBELLO BURGER



Seriøst! Det er sgu lisså godt som med kød. Giv det en chanche. Måske opdager du slet ikke at bøffen er blevet erstattet af en svamp?!


Opskriften giver 4 burgere

50 g blødt smør
1 fed hvidløg, hakket
1-2 tsk. chipotle i adobe, hakket (eller god chilisauce efter smag)
2 tsk. flydende honning
4 meget store portobellosvampe
lidt olivenolie
salt
4 platte burgerboller
1 romainesalater, i strimler
1 rødløg, i tynde skiver
2 tomater i skiver
TILBEHØR
Evt. ketchup
Rør smør med hvidløg, chipotle og honning. Pensl svampene med lidt olivenolie og grill dem på en grill ved middelvarme. Krydr svampene med salt og kom smør på de varme svampe.
Lun bollerne og fordel salat, løg, tomat og svampe i burgerne. Servér straks, evt. med ketchup til.

Opskrift: Louisa Lorang

QUINOASALAT MED HALLUMI OG MYNTE


Sund og simpel salat. Lav den på grillen eller brug en grillpande.

Opskriften er tilbehør til 3-4 personer.


1 ½ dl quinoa
salt
2 røde peberfrugter
1 squash
olivenolie
salt
250 g hallumi
ENDVIDERE
1 lille rødløg
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. flydende honning
¼ dl æbleeddike
½ dl olivenolie
1 lille bundt mynte, plukket
Skyl quinoaen og kog den i saltet vand i ca. 15 minutter, eller til den er mør. Hæld vandet fra den og lad den dryppe af i en si.
Skær imens peberfrugterne i både og squashene i skiver. Dryp begge dele med olivenolie og grill dem på en varm grill. Krydr med salt. Skær osten i skiver, dryp den med olie og grill den på en varme grill.
Hak imens løget fint. Rør sennep, honning, eddike og olie sammen. Kom det hakkede løg i og vend den varme grøntsager, quinoa og mynte med dressingen. Smag til med salt og servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang