Søg i denne blog

torsdag den 11. august 2011

Tun a la ceviche

Der er masser af tun der er overfisket eller trawlet. Undgå dem! Vælg gerne linefanget Bonito tun. Kan det ikke skaffes, så vælg en anden fisk. Makrel er faktisk ret glimrende til denne ret – og en del billigere.
Fælles er at det er vigtigt at fisken har været frossen inden du spiser den rå. Mindst 24 timer ved minus 18 grader.

Opskriften er til 6-8 personer




saft af 3 lime
6 spsk. olivenolie
2 tsk. sukker
1 tsk. stødt spidskommen
1 grøn chili, hakket – med eller uden frø
ENDVIDERE
2 bundter forårsløg
1 stort bundt koriander
6 spiseklar avokado
800 g tun eller makrel – uden skind og ben
salt

Rør lime, olie, sukker, spidskommen og chili sammen.
Skær forårsløgene i tynde skiver, pluk korianderen og skær avokadoen i skiver.
Skær fisken i pæne skiver . Vend fisk, krydderurter og avokado med dressingen.
Anret straks salaten, dryp resten af dressingen over og servér straks med groft brød.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann