Søg i denne blog

torsdag den 7. april 2011

Citronkylling - med løvstikkekartofler


Løvstikke er en af mine yndlings krydderurter. Men brug den med respekt. FOR meget løvstikke er bare…. ja – for meget!

Opskriften er til 4 (2 store og 2 små)



1 stor kylling, gerne økologisk
2 økologiske citroner
1 spsk. flagesalt
2 spsk. smør
ENDVIDERE
1 kg kartofler
100 g smør + lidt til formene
1 løg
2 fed hvidløg
2 håndfulde plukket løvstikke
salt
TILBEHØR
1 stort salathoved, gerne egeblad
1 bundt dild
1 rødløg
1 spsk. flydende honning
3-4 spsk. citron
2-3 spsk. koldpresset rapsolie
salt
200 g ærter, gerne friskbælgede


·      Rens kyllingen for evt. blodrester og dup den tør med køkkenrulle.
·      Tænd ovnen på 200 grader (helst varmluft).
·      Læg den på en rist, dryp den med citronsaft af to øko citroner og kom citronskallerne ind i kyllingen. Gnid den med salt og læg smørklatter på den. Steg kyllingen i den varme ovn i ca. 1 time-1 time og 15 minutter, eller til den er gennemtilberedt.
·      Skræl imens kartoflerne og skær dem i ultra tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
·      Smelt 100 g smør og hak løg og hvidløg meget fint.
·      Vend kartoffelskiverne med smeltet smør, løg og hvidløg og krydr med salt.
·      Smør 4 små, ovnfaste fade og læg kartoflerne lagvis i dem. Læg blade af løvstikke i mellem og afslut med kartofler. Sæt dem i ovnen med kyllingen og bag dem i 45 minutter, eller til de er møre og gyldne.
·      Pluk imens salat og dild og skyl begge dele og tør det grundigt.
·      Skær løget i tynde skiver.
·      Rør honning, citronsaft, olie og salt sammen og vend salat, dild, løg og ærter med dressingen.
·      Servér kylling, løvstikkekartofler og salat.

TIP: Hvis du laver denne ret til gæster, kan du sagtens lave kartoflerne dagen i forvejen og blot varme dem når dine gæster kommer.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann