Søg i denne blog

lørdag den 30. juli 2011

Sukkersaltet laks med ribsvinaigrette


Sukkersaltet laks er meget nemt at lave. Jeg vælger helst en økologisk laks eller en vild laks. Uanset hvilken du vælger anbefales det, at din laks har været frosset i minimum 24 timer inden du kaster dig ud i opskriften. 

Ribsene til denne laks give den syre som man normalt ville hente fra citron eller limesaft.- jeg synes det fungerer rigtig godt – og især med det ekstra pift vaniljen giver.

Opskriften er til 4 personer som forret eller som en del af en frokostanretning.



500 g lakseside, uden ben
40 g fint havsalt
40 g sukker
skal af 1 økologisk citron
RIBSVINAIGRETTE
1 spsk. fint hakket bananskalotteløg
½ stang vanilje, kornene
2 spsk. citronsaft
1 spsk. æblevineddike
1 spsk. flydende honning
1 spsk. koldpresset rapsolie
salt
100 g ribs, ribbede
ENDVIDERE
100 g blandede salater
lidt citronsaft
salt
TILBEHØR
groft brød
Tjek at laksen er helt fri for ben. Fjern eventuelle ben med en laksetang eller en pincet.
Læg laksen med skindsiden nedad i et lille fad og fordel sukker, salt og citronskal over den. Dæk den med film og sæt den på køl i 24-48 timer.
Børst overskydende sukker og salt forsigtigt af laksen og skær den fri fra skindet. Skær den i tynde skiver og anret dem på en tallerken med salat og ribsvinaigrette. Servér straks med groft brød til.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann