Søg i denne blog

mandag den 4. juli 2011

Samosas med sprød salat

Lav samosas som snack (så lav dem mindre), eller brug dem som aftensmad. Her med sprød salat.
Giv ris til hvis du har inviteret en stor håndværker-basse til middag.


Opskriften er til 2 personer.




250 g kogte kartofler 
1 lille løg, hakket 
2 fed hvidløg, hakkede 
2 dl ærter, evt. fra frost 
1 spsk. smør 
1 spsk. olie til stegning 
2 tsk. stødt spidskommen 
1 spsk. karry 
4 plader fillodej 
50 g smeltet smør 
ENDVIDERE: 
1 håndfuld mynte 
1 grøn chili, hakket, med eller uden kerner 
1 rødløg i tynde skiver 
agurk i både 
citronsaft 
olivenolie 
salt 
TILBEHØR: 
yoghurt 
Mos kartoflerne groft med en gaffel, og rist kartofler, løg, hvidløg og ærter i smør og olie på en varm pande. Krydr med spidskommen og karry, og smag kartoffelfyldet til med salt. 
Pensl fillodejen med smør. Fordel fyldet på dejen, nederst lidt til højre. Fold dejen om fyldet til trekanter. Pensl igen med smør, og bag samosaerne i en 200° varm ovn i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde – hold godt øje med dem. 
Vend mynte, chili, løg og agurk med citronsaft og olivenolie. Smag salaten til med salt. 
Servér samosas med salat og yoghurt. 


Opskrift: Louisa lorang
Foto: Anders Schønnemann