Lav samosas som snack (så lav dem mindre), eller brug dem som aftensmad. Her med sprød salat.
Giv ris til hvis du har inviteret en stor håndværker-basse til middag.
Opskriften er til 2 personer.
250 g kogte kartofler
1 lille løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
2 dl ærter, evt. fra frost
1 spsk. smør
1 spsk. olie til stegning
2 tsk. stødt spidskommen
1 spsk. karry
4 plader fillodej
50 g smeltet smør
ENDVIDERE:
1 håndfuld mynte
1 grøn chili, hakket, med eller uden kerner
1 rødløg i tynde skiver
agurk i både
citronsaft
olivenolie
salt
TILBEHØR:
yoghurt
Mos kartoflerne groft med en gaffel, og rist kartofler, løg, hvidløg og ærter i smør og olie på en varm pande. Krydr med spidskommen og karry, og smag kartoffelfyldet til med salt.
Pensl fillodejen med smør. Fordel fyldet på dejen, nederst lidt til højre. Fold dejen om fyldet til trekanter. Pensl igen med smør, og bag samosaerne i en 200° varm ovn i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde – hold godt øje med dem.
Vend mynte, chili, løg og agurk med citronsaft og olivenolie. Smag salaten til med salt.
Servér samosas med salat og yoghurt.
Opskrift: Louisa lorang
Foto: Anders Schønnemann