Søg i denne blog

tirsdag den 26. april 2011

Pizza med mozzarella og tomater

Super nem pizza  - dejen er ret hurtig, så det er næsten lige så hurtigt som at hente og MEGET sejere!
Brug helst bøffelmozzarella - så bliver du glad!


Opskriften giver 2 pizzaer


25 g gær 
1½ dl lunet vand (ca. 37°) 
1 tsk. salt
½ tsk. sukker 
2 spsk. olivenolie 
100 g rugmel 
ca. 125 g fint hvedemel 
mel til udrulning 
ENDVIDERE: 
3 spsk. olivenolie 
1 fed hvidløg, presset 
1 tsk. hakket rosmarin 
2 stk. mozzarella a 125 g 
100 g mascarpone 
200 g små tomater i halve 
salt og peber 
revet parmesan 
100 g rucola 
lidt citronsaft 

Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, rugmel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter. 
Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Varm to bageplader op i ovnen. 
Rør olivenolie og hvidløg sammen, og pensl bundene med olien. Drys med rosmarin. Del mozzarellaerne i grove stykker, og fordel dem på pizzaerne. Fordel mascarpone og tomater, og krydr med salt og peber.
Bag pizzaerne, én ad gangen, på varme bageplader i den varme ovn i 6-12 minutter afhængigt af ovn, eller til de er gyldne og sprøde. Top de varme pizzaer med parmesan og rucola vendt med lidt citronsaft. Servér straks. 


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann