Søg i denne blog

søndag den 6. februar 2011

Lammegryde med polenta

Super-nem-passer-sig-selv-mad.
Servér gerne en stor, fyldig salat til.


Opskriften er til 2.





300 g lammekød i terninger
lidt olie til stegning
3 fed hvidløg i tynde skiver
2 løg i både
2 spsk. tomatpuré
2 dl hvidvin
5 dl kogende vand
1 spsk. hakket rosmarin
ENDVIDERE:
6 dl vand
salt

1½ dl polenta (instant)
1 dl revet parmesan
1 spsk. smør
lidt mere rosmarin
Brun kødet i lidt olie i en stor, varm gryde. Lad det tage godt med farve. Kom hvidløg og løg ved, og lad dem stege kort, uden at de tager farve. Tilsæt tomatpuré og derefter hvidvin. Lad det koge op. Kom vandet på, og lad det hele simre under låg i ca. 1 time, eller til kødet er helt mørt. Kom rosmarin i gryden de sidste fem minutter.
Kog imens vandet til polenta op i en gryde. Tilsæt salt, og pisk polentaen i det kogende vand. Pisk i ca. 1 minut. Tag gryden af varmen, rør parmesan og smør i, og smag til med salt.
Anret den varme polenta med lammegryden, top med lidt ekstra rosmarin, og servér straks.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann