Søg i denne blog

onsdag den 6. juli 2011

Spicy fiskefrikadeller

Du kan bruge andre hvide fisk til denne opskrift. F.eks. lange, sej eller kulmule.
.....og når du koger grove ris: salt først når risene er møre. Det forkorter kogetiden væsenligt!


Opskriften er til 2 personer




250 g torsk, uden skind og ben 
½ spsk. rød karry 
2 tsk. hakket ingefær 
¼ bundt koriander 
1 tsk. salt 
olie til stegning 
ENDVIDERE: 
1 dl hakkede peanuts 
½ bundt mynte 
½ bundt koriander 
limebåde 
sød chilisauce 
TILBEHØR: 
100 g blandet salat 
kogte grove ris 

Blend torsk, karry, ingefær, koriander og salt i en foodprocessor eller minihakker. Form farsen til 8-10 flade fiskefrikadeller, og steg dem gyldne i olie på en varm pande. 
Vend peanuts, mynte og koriander, og anret fiskefrikadellerne med krydderurtesalat. Servér straks med limebåde, sød chilisauce, blandet salat og kogte ris. 

Opskrift: Louisa Lorang, fra Femina
Foto: Anders Schønnemann