Søg i denne blog

søndag den 23. oktober 2011

Søndags-æg med kartofler og gedeost


Lav lige et par hurtige, små æggekager til mig søndag morgen. Det kan gøre enhver lykkelig. 


4-5 kogte kartofler
1 porre
6 æg
salt og peber
smør til formen
100 g gedeost, i grove stykker
½ bundt forårsløg, i tynde strimler
peber
TILBEHØR
rugbrød
evt. smør
Skær kartoflerne i tern. Kog dem i letsaltet vand til de er møre. Lad dem dryppe af i en si. Skær porren i tynde skiver (kassér den grove top og den allernederste bund) og skyl den i koldt vand flere gange, så den er helt fri for jord. Pisk æggene med salt og peber og vend kartofler og porrer i æggemassen. Smør 4 små ovnfaste fade og fyld æggemassen i. Kom osten i æggemassen. Rør ikke rundt, men fordel den henover. Bag æggekagerne i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter, eller til ægget har sat sig helt
Anret æggekagerne med lidt forårsløg og peber og servér straks med rugbrød og måske smør til.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann