Lav lige et par hurtige, små æggekager til mig søndag morgen. Det kan gøre enhver lykkelig.
4-5 kogte kartofler
1
porre
6
æg
salt
og peber
smør
til formen
100
g gedeost, i grove stykker
½
bundt forårsløg, i tynde strimler
peber
TILBEHØR
rugbrød
evt.
smør
Skær kartoflerne i tern. Kog dem i letsaltet vand til de er møre.
Lad dem dryppe af i en si. Skær porren i tynde skiver (kassér den grove top og
den allernederste bund) og skyl den i koldt vand flere gange, så den er helt
fri for jord. Pisk æggene med salt og peber og vend kartofler og porrer i
æggemassen. Smør 4 små ovnfaste fade og fyld æggemassen i. Kom osten i
æggemassen. Rør ikke rundt, men fordel den henover. Bag æggekagerne i ovnen ved
180 grader i 15-20 minutter, eller til ægget har sat sig helt
Anret
æggekagerne med lidt forårsløg og peber og servér straks med rugbrød og måske
smør til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann