Søg i denne blog

fredag den 22. oktober 2010

Pust...sikke meget mad

I denne uge har jeg afleveret manuskriptet til min nye bog, 80 madbilleder til Aarstiderne og 40 opskrifter til Femina. Og jeg må tilstå, at jeg undervejs lovede mig selv kun at spise yoghurt resten af livet.....for det er bare meget mad! 
Men efter en god nats søvn, ½ glas champagne og udsigten til en uges ferie med min familie, glæder mine smagsløg sig allerede igen til mere mad, flere opskrifter og flere dejlige billeder........
......og så må jeg jo bare håbe, at jeg snart igen får lov til at koge og stege i timevis. 
FOR JEG ER STADIG SULTEN, og så må yoghurten sgu vente.

Skål og jeg håber at du vil spise med ;-)

Pizza med parmaskinke

Mere pizza! Lav gerne din dej med groft mel som her. Om du vælger grov hvede, spelt eller rug er ligemeget. Brug det du har og fornem om du skal bruge en smule mere eller mindre end angivet.


Opskriften er til 2 personer


25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g groft hvedemel
ca. 150 g fint hvedemel
mel til udrulning
ENDVIDERE:
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
1 dåse hakkede tomater, 400 ml
1 spsk. tørret oregano
1 knsp. sukker
1 pakke parmaskinke, 80 g
1 mozzarellaost, 125 g
100 g rucola
Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, groft og fint mel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Sautér løg og hvidløg i en gryde, uden at det tager farve. Kom 1 dåse hakkede tomater på sammen med tørret oregano og sukker, og lad saucen koge uden låg i 20 minutter under omrøring. Sæt den i køleskabet til afkøling i ca. 20 minutter.
Del dejen i to, og rul den til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 250°eller så varmt som muligt. Sæt to bageplader i ovnen, så de kan blive varme.
Fordel tomatsaucen på de to pizzabunde. Top med parmaskinke og skiver af mozzarella. Bag pizzaerne en ad gangen i ca. 8-12 minutter (alt efter din ovn), til de er sprøde og gyldne.
Top de varme pizzaer med rucola, og servér straks.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann