Top klassiker!!!
I LOVE IT!
Her er nok kage til 6-8 personer.
INGREDIENSER
6 æg, delt i hvider og blommer
1 spsk. kakao
ENDVIDERE
Smelt 125 g smør med 125 g chokolade over vandbad. Lad det afkøle lidt. Pisk flormelis og æggeblommer og rør chokoladen i. Pisk æggehviderne stive med sukker og vend dem forsigtigt i chokolademassen. Sigt mel og kakao i og rør forsigtigt dejen sammen.
Bag kagen i en smurt springform med bagepapir i bunden, ved 165 grader i 40-50 minutter, til den ikke efterlader dej når du stikker en strikkepind i den.
Lad den afkøle helt.
Flæk kagen og kom abrikosmarmelade i midten. Sæt kagen på et stykke bagepapir på et bræt eller lignende, så du kan flytte den.
Smelt chokolade og smør i vandbad og lad det køle lidt. Hæld det ud over kagen og smør det på siderne, så kagen er helt dækket. Kør forsigtigt en palet hen over kagen for at give den lidt mønster. Lad det størkne.
Servér til en stærk kop kaffe.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
SMUK kage! :-)
SvarSletJeg må gå til bekendelse, jeg tror aldrig jeg har fået en rigtig Sachertorte - måske muligheden byder sig når turen går til Østrig på skiferie....
Mange hilsner
Birthe
Århhhhhh.....jeg cil også spise kage i Østrig :-)
SvarSletENJOY!
KH L
der skal stå vil, forstås :-)
SvarSletOooh, bare jeg dog skulle have "Salat med and, rødbede og gedeost" til frokost i dag - eller hvilkensomhelst dag for den sags skyld. Og "Sacheren" til eftermiddagskaffe.
SvarSletKnus Sus
Årh, mon ikke vi kan finde ud af det en dag, Susanne? ;-)
SvarSletKøs L
Kære Louise,
SvarSletKan kagen her bages dagen før eller skal den bages på selve (i mit tilfælde) fødselsdagen?
Kh,
M
Kære Anonym. Håber at svaret kommer i tide:
SvarSletDu kan lave kagen dagen i forvejen - opbevarer den i køleskab og tage den ud ca. 30 minutter inden servering.....
Og tillykke ;-)
Kh Louisa