Opskriften er til 2 personer
25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g groft hvedemel
ca. 150 g fint hvedemel
mel til udrulning
ENDVIDERE:
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
1 dåse hakkede tomater,
1 spsk. tørret oregano
1 knsp. sukker
1 pakke parmaskinke, 80 g
1 mozzarellaost, 125 g
100 g rucola
Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, groft og fint mel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Sautér løg og hvidløg i en gryde, uden at det tager farve. Kom 1 dåse hakkede tomater på sammen med tørret oregano og sukker, og lad saucen koge uden låg i 20 minutter under omrøring. Sæt den i køleskabet til afkøling i ca. 20 minutter.
Del dejen i to, og rul den til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 250
Fordel tomatsaucen på de to pizzabunde. Top med parmaskinke og skiver af mozzarella. Bag pizzaerne en ad gangen i ca. 8-12 minutter (alt efter din ovn), til de er sprøde og gyldne.
Top de varme pizzaer med rucola, og servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Altså, Louisa, godt du går på ferie nu - for jeg bliver så sulten hver gang du laver en ny post :-D
SvarSletHåber at du får en SKØN ferie og virkelig får slappet af - og får MASSER af god mad! Hvor skal I hen?
Jeg glæder mig til at du er tilbage igen, så jeg kan få mit mad-fix....
KH
Birthe
Du er sgu da det sødeste :-)
SvarSletVi smutter en tur til Berlin. Og mon ikke jeg får lidt godt at spise der?
Jeg elsker Berlin, men har ikke været der længe....
.....Så det er så meget på tide.
De så i øvrigt ret gode ud, dine frøsnappere (hedder de egentlig ikke noget andet i Jylland??). Men holder mig til bobler i dag ;-)
Rigtig god weekend
KH L
Åh, Berlin! Vi har været der de sidste 2 år i træk i oktober måned - i år bliver det så Malmø (hvis vi tør!)
SvarSletDet hedder frøsnappere her også, men jeg har lige fundet ud af, at der åbenbart også findes nogen med pikantost i!!! Det har jeg tilgengæld aldrig hørt om før.
Det er måske birkes du tænker på? der er noget med at på Sjælland er der remonce i birkes, mens herovre er det "bare" en helt almindelig "rundstykke" - noget i den stil......
KH
Birthe
Der er så skønt!
SvarSletHvorfor Malmø " hvis I tør"? Er der for meget mad ;-)
Ja, det er rigtigt det med tebirkes!! Snyd og bedrag det I sælger derovre i Jylland :-)
Og det lyder faktisk rigtig ulækkert det med pikatosten (selvom jeg ikke holder mig for god til den slags, vil bare selv helst komme den i.
Rigtig dejlig tur til Malmø. Og kig forbi Pims Krog nede bag Turning Torso. Han har dejlig, dejlig svensk frokost. Totalt simpelt med maser af sild! - Vi har arbejdet sammen engang for længe siden i København, og han er super dygtig!
Tror ikke at han har egen side, men se lidt info her:
http://www.bookatable.com/se/104410/pims-krog/da-DK
KH L
Fordi lige pt. skyder de åbenbart på alle der ikke ser svenske ud......og det gør jeg jo ikke ;-) Der løber en gal snigskytte rundt derovre....
SvarSletMåske jeg skal have en paryk med?!?!
Tak for tippet, det er noteret :-D
KH
Birthe
Åh, ja. Sandt. Jeg skal nok heller ikke stikke snuden for langt frem, for selvom jeg råber Heja, ser jeg sgu heller ikke top svensk ud;) men søg trygt skjul hos Pim, han er mere svensk end han lyder, og jeg lover at han ikke er en galning! Kh L
SvarSletok, så gemmer jeg mig for kugleregnen hos Pim - og tager en blond paryk med - just in case :-D
SvarSletHar du en ide til hvor vi kan spise aftensmad?
Rygtet siger Trio - men har ikke selv prøvet den.
SvarSlethttp://www.triorestaurant.se/
men det ser dejligt ud!!! Her står den mest på børne restauranter a la wagamama pt....SUK ;-)