Søg i denne blog

onsdag den 27. juni 2012

Tom yam med kylling


Klart en af mine favoritter! Lav den med kylling eller måske med store rejer - men vælg rejer fra bæredygtigt opdræt!

Hvis du bruger suppen som hovedret, kan du servere kogte ris til eller komme kogte nudler i suppen.

Opskriften er til 3-4 som forret og til 2 som hovedret.




1 løg, i både
4 limeblade
20 g galangerod, i skiver
1 bundt koriander, stilkene
1 citrongræs, groft hakket
2 spsk. sukker
½  dl limesaft
3 spsk. fiskesauce
1 spsk. rød karry (evt. mere)
1 liter vand eller hønsebouillon
ENDVIDERE
2 kyllingebryster
2 tomater, i både
½ bundt forårsløg, snittet
1 bundt koriander, bladene

Kom løg, limeblade, galanga, korianderstilke, citrongræs, sukker, limesaft, fiskesauce, rød karry og vand eller hønsebouillon i en gryde og lad det simre i 15 minutter under låg.
Sigt suppen over i en ren gryde, kog den op igen og kom kylling i. Lad dem koge med i 4-6 minutter, eller til den er gennemtilberedt. Anret tomatbåde, forårsløg og koriander i to store, gerne varme, skåle og hæld suppen over. Servér straks!

Opskrift & foto: Louisa Lorang


Ajo blanco

En klassisk spansk, kold suppe. Har du ikke en ordentlig (læs: hjemmelavet eller fra en deli der selv har lavet den) hønsebouillon, så brug hellere vand.
Opskriften er god som forret til 2-3 personer.
Vil du pifte den op, kan du komme kammuslinger eller lidt hummer i den! totalt luksus

2 skiver hvidt brød uden skorpe, ca. 40 g
150 g mandler
6 dl koldt vand, eller hønsebouillon
1 lille fed hvidløg
2 spsk. sherryeddike
½ dl virkelig god olivenolie
salt
DESUDEN
75 g grønne druer uden sten

Udblød brødet i lidt af vandet eller bouillonen.
Hæld kogende vand over mandlerne og lad det køle lidt. Gentag evt. og smut skindet af mandlerne.
Blend brød, mandler, hvidløg og eddike. Tilsæt til sidst vand eller bouillon og til sidst olie og salt. Sæt suppen på køl og lad den trække minimum 1 time. Smag suppen til og anret den i kolde skåle.
Servér straks med halve eller hele druer i.





Opskrift & foto: Louisa Lorang

Grøn gazpacho med kammuslinger

Super nem sommersuppe. Brug den som forret eller skøn mellemret med eller uden kammuslinger. Opskriften er til 3-4 personer.



1/2 grøn peberfrugt
1 agurk
1 forårsløg
½ galia melon
1 bundt brøndkarse, groft plukket (gem lidt til pynt)
1 stængel bladselleri
½ fed hvidløg
½ grøn chili
2 dl koldt vand
saft af 1-2 lime
2-3 spsk. olivenolie
rigeligt salt
ENDVIDERE
8 store kammuslinger
lidt olie til stegning
flagesalt
4 spyd
½ grøn peberfrugt, i små tern
lidt melon, i små tern
lidt grøn chili, finthakket
1 forårsløg, snittet
brøndkarse til pynt
limebåde

Flæk peberfrugten og tag kernerne ud. Skær den i mindre stykker. Skræl agurkerne og skær dm i grove stykker. Skær bunden af forårsløgene og skær dem i stykker. Flæk melonen, skrab kernerne ud med en ske og skær skrællen af. Skær melonen i mindre stykker og kom melon, peberfrugt, agurk, forårsløg, brøndkarse, bladselleri, hvidløg, chili og lidt af vandet i en blender. Blend til det hele er findelt og tilsæt det sidste vand. Blend igen til suppen er fin og grøn. Smag til med olivenolie, lime og rigeligt salt.
Sæt suppen i køleskabet i mindst 1 time inden servering.
Fjern den lille muskel på siden af kammuslingerne. Dup muslingerne tørre på et stykke køkkenrulle og steg dem i olie på en varm pande. De skal have ca. ½-1 minut på hver side. Krydr med salt.
Fordel suppen i 4 kolde skåle. Sæt kammuslingerne på små spyd og pynt supperne med små tern af grøntsager, muslinger og brøndkarse. Servér straks med limebåde til.

Opskrift & foto: Louisa Lorang