Lav dine egne falafler. Det er super nemt og hurtigere end du tror!? Bare husk at sætte kikærter i blød dagen i forvejen.
Opskriften er til 2-4 personer, afhængigt af tilbehør.
Ca. 14 falafler i alt.
200 g kikærter (udblødt natten over)
1 bundt bredbladet persille
½ bundt koriander
2 fed hvidløg
1 lille løg
1 spsk. stødt spidskommen
2 tsk. salt
¼ dl citronsaft
olie til stegning
TILBEHØR:
fladbrød
tomat
agurk
rødløg
salat
mynte
yoghurt
chilisauce
citronbåde
Dræn vandet fra kikærterne; blend kikærter, persille, koriander, hvidløg, løg, spidskommen,salt og citronsaft i en foodprocessor. Saml massen til en dej, og form ca. 14 små falafeler, ved at presse dejen sammen i hånden – brug gerne et kuglejern, hvis du vil have dem helt runde. Steg falafelerne i rigeligt olie i en stor, varm pande eller wok ved middel varme, til de er gyldne og møre – de skal have 3-4 minutter hver.
Servér de varme falafler i lune fladbrød med tomat, agurk, løg, salat og mynte. Giv yoghurt, chilisauce og citronbåde til.
Opskrift fra Femina, af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann