Søg i denne blog

mandag den 13. december 2010

Cheesecake med tranebærgelé


Jeg ÆÆÆÆÆLSKER chesecake. Denne er lidt julet pg.a tranebærgeléen, men bør spises året rundt (evt. med friske bær til sommer).
Kagen skal laves i god tid - så bare kom igang.

Opskriften er til 8-10 personer



BUND:
175 g digestive
2 tsk. kanel
1 knsp. allehånde
50 g fint hakket valnødder
100 g smeltet smør 
FYLD:
400 g flødeost
3 tsk. vaniljesukker
1½ dl sukker
2 æg 
TOPPING:
200 g creme fraiche 38%
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. sukker
GELÈ:
3 dl tranebærdrik, f.eks. fra Ocean Spray
5 blade husblas, udblødt

DAG 1
Knus kiksene og bland dem med sukker, kanel, allehånde og finthakkede valnødder. Smelt smørret og bland det i kikse blandingen. Tryk kikse blandingen ned i bunden af en springform og smør. Tryk godt fast i bunden at en springform (ca. 22 cm). Tænd for ovnen på 175 grader og sæt formen i køleskabet mens du laver fyldet.
Pisk flødeost med vanillesukker og sukker. Tilsæt æggene et af gangen. Hæld massen i formen og bag i den forvarmede ovn i ca. 60 minutter, eller til den er 75 grader i midten. Tag kagen ud, lad den køle lidt på køkkenbordet. Sæt den derefter i køleskabet og lad den blive helt kold.
Pisk cremefraiche med vaniljesukker og sukker. Hæld massen over den kolde kage og bag 5-10 minutter ved 280 grader i en forvarmet ovn.
Sæt kagen på køl til næste dag.
DAG 2
Varm 1 dl tranebærdrik og smelt den udblødte husblas heri. Kom det sidste tranebær drik i og lad det køle 10 minutter. Hæld forsigtigt tranebærdrikken på kagen og lad den stå i køleskabet til næste dag.
DAG 3
Servér direkte fra køleskabet. Kagen holder sig yderligere 2 dage på køl

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann