Søg i denne blog

søndag den 12. september 2010

Cupcake med lime og brombær

Ja, jeg er en kliché. Kage med mulighed for at pynte til jeg skammer mig, er da toppen.
Disse cupcakes er nu ret så dydige. Men rolig, jeg skal nok vende tilbage med cupcakes af den mest pinlige slags inden længe.
Opskriften giver 12 cupcakes.


CUPCAKE
100 g blødt smør
175 g sukker
Korn af ½ stang vanilje
2 små æg
1 tsk. fintrevet skal af økologisk lime
225 g mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 knsp. salt
200 g cremefraiche 38%
12 brombær
12 papirsforme
GLASUR
100 g flødeost
2 spsk. limesaft
2 tsk. brombærsaft
Korn af ½ stang vanilje
600 g flormelis
ENDVIDERE
brombær til pynt
Pisk smør, sukker og vanilje hvidt og luftigt med en elpisker.  Kom æggene i et af gangen mens du fortsat pisker. Tilsæt limeskal. Bland bagepulver, natron og mel og sigt det i dejen. Tilsæt salt og vend derefter cremefraichen i til dejen er godt blandet.
Fordel dejen i 12 muffinforme foret med papirforme. De skal kun fyldes ½ op. Skyl forsigtigt brombærrene, tør dem på køkkenrulle og stik et ned i hver kage, så de ikke stikker for meget op. Bag kagerne ved 165 grader, varmluft (175-180 i alm. ovn) i 20-25 minutter, eller til de er gennembagte. Lad dem køle af inden du giver dem glasur.
Pisk flødeost, limesaft, brombærsaft og vanilje og tilsæt flormelis lidt af gangen, mens du fortsat pisker.
Kom glasuren i en sprøjtepose og sprøjt den på kagerne, eller smør glasuren på med en palet.
Pynt med brombær og servér.

Opskrift og foto: Louisa Lorang