Søg i denne blog

lørdag den 2. oktober 2010

Kylling i ingefær og tomat


Du kan sagtens erstatte hønsefonden i denne opskrift med hvidvin og vand 50/50, hvis du ikke har hønsefond.

Brug gerne lår fra en dejlig økokylling - køber du en hel kylling kan du bruge lår og vinger og gemme brysterne til næste dag, så er den pludselig ikke så dyr (og der er ingen undskyldning!)


Opskriften er til 2 personer




3-4 hele kyllingelår
lidt olie til stegning
2 løg i både
1 stang kanel
2 spsk. hakket ingefær

2 tsk. fennikelfrø, knuste
1 spsk. smør
1 dåse hakkede tomater
3 dl hønsefond
salt
ENDVIDERE:
1 spsk. ingefær i strimler
lidt plukket koriander
lune naanbrød
Del kyllingelårene i to, så du har 6-8 stykker i alt. Brun dem grundigt i olie i en varm gryde. Kom løg, kanel, ingefær, fennikelfrø og smør i gryden, og lad det varme med. Tilsæt tomater og hønsefond, og lad kyllingen simre under låg i 45 minutter. Tag låget af, og lad kyllingen simre i yderligere 15 minutter, eller til den er mør, og saucen er tyk. Smag til med salt.
Servér kyllingen toppet med ingefær og koriander, og giv naanbrød til.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann