Søg i denne blog

tirsdag den 6. december 2011

Mazarin med æble og kanel


Ligeså meget som jeg hader købe mazariner, ligeså meget elsker jeg hjemmelavede. Her er de i en let julede version, der gør mig glad og mæt.

Opskriften giver 8-10 små mazariner


1 dl sukker
1 dl vand
5 små æbler (f.eks. pigon)
250 g marcipan
250 g sukker
250 g blødt smør
4 æg
1 tsk. fintrevet appelsinskal, øko
100 g mel
smør til formen
ENDVIDERE
2 tsk. stødt kanel
2 spsk. sukker
Kom sukker og vand i en kasserolle og kog det op til sukkeret er smeltet. Lad den køle lidt af.
Skær æblerne over på midten (fjerne evt. kernehuset, hvis du synes det er irriterende). Læg de halve æbler i sukkerlagen imens du forbereder kagen.
Riv mazarinen (det er nemmest hvis den er kold – eller let frossen). Pisk smør og sukker lyst og luftigt og pisk marcipanen i. Tilsæt æggene et ad gangen og derefter appelsinskal. Pisk massen sammen, men overpisk ikke. Den skal bare lige være samlet. Sigt melet i og vend det hele godt sammen med en dejskraber.
Fyld dejen i 10 små forme, evt. muffinforme – ca. 2/3 op. Tag æblerne op af lagen og tryk dem let ned i kagerne. Rør kanel og sukker sammen og fordel blandingen på kagerne.  Bag kagerne ved 185 grader i ca. 25-30 minutter, eller til de er gennembagte.
Servér dem lune eller ved sturetemperatur.

TIP: Mazarinmassen kan laves dagen i forvejen, opbevares i køleskab og tages ud 30 minutter inden brug.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann