Søg i denne blog

torsdag den 30. december 2010

Torsk med rogn og asparges

Slet, slet ikke i sæson. Men det er jo nytår og måske man slet ikke kan undvære asparges? Stenbiderrogn kommer snart, fås på frost mens vi venter. Eller brug ørredrogn  i stedet - så kan du godt nøjes med lidt mindre. 


Opskriften er til 2 personer.




Madplan


3 spsk. cremefraiche
1 tsk. dijonsennep
1-2 spsk. citronsaft
½ bundt dild, hakket
100 g renset stenbiderrogn
(eller f.eks. ørredrogn)
salt
300 g torsk uden skind og ben
lidt smør
salt
ENDVIDERE:
2 bundter forårsløg
1 dl vand
1 spsk. smør
salt
½ bundt dild, plukket
TILBEHØR:
400 g ristede kartofler
citronbåde
Rør cremefraichen med dijonsennep, citronsaft, hakket dild og 2 spiseskefulde af stenbiderrognen. Smag til med salt. Del fisken i to stykker, og læg dem på bagepapir. Top med en smule smør og salt, og bag den ved 200°, til den er akkurat gennemtilberedt. Du kan se det ved, at lamellerne nemt falder fra hinanden. Skær bund og top af forårsløgene, og skær dem over på
midten. Vask dem grundigt, og kom 1 dl vand, 1 spiseskefuld smør og lidt salt på en dyb pande, og lad det koge op. Kom forårsløgene i, og lad dem dampe under låg i 2-3 minutter.
Anret løg med torsk, rogncreme, stenbiderrogn og dild, og servér straks med ristede kartofler og citron.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

Torsk med porre

Eller er dette din nytårstorsk?


Opskriften er til 2 personer.





300 g torsk med skind, uden ben
lidt olie til stegning
2-3 porrer
2 dl vand
1 spsk. smør
salt
50 g smuttede mandler
TILBEHØR:
500 g ristede kartofler
citronbåde
Skær porrerne i aflange stykker, og skyl dem grundigt. Kog vand, smør og salt op, og damp porrerne i 3-4 minutter. Kom mandlerne i det sidste minut.
Del torsken i to pæne stykker, og rist dem med skindsiden nedad i lidt olie på en varm pande. Lad dem stege næsten færdige på skindsiden. Tag panden af varmen, vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med salt.
Anret torsken på dampede porrer, og servér med ristede kartofler og citronbåde.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

Torsk med æble og rosenkål

Enkelt og nemt og måske din nytårstorsk?
Opskriften er til 2 personer.





300 g torsk i filet, uden skæl og ben
lidt olie til stegning
flagesalt
ENDVIDERE:
1 spsk. smør
1½ dl vand
salt

2 spsk. citronsaft
300 g rosenkål, halverede
TILBEHØR:
plukket dild
1 æble skåret i miniterninger
olie og eddike til dilden
groft brød eller ristede kartofler
Del fisken i pæne stykker, og steg den med skindsiden nedad i lidt olie på en varm pande. Lad den stege næsten færdig på skindsiden. Tag panden af varmen, vend fisken, og steg den færdig på eftervarmen. Krydr med salt.
Kom imens smør, vand, salt og citronsaft i en sauterepande, og lad det koge op. Kom rosenkålene i, og lad dem dampe under låg i 2-3 minutter.
Anret rosenkålen med væde i dybe tallerkener. Læg torsken ovenpå, top med dild og æble, og servér straks med groft brød  eller ristede kartofler til.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann