Søg i denne blog

onsdag den 19. oktober 2011

Nudelsuppe med oksekød

Nem supper, der giver varmen!
Smag altid til når du bruger karrypastaer. De varierer meget i styrke. Men husk at suppen skal være godt stærk!


Opskriften er til 3-4 personer.





3 liter vand
1-3 spsk. rød karrypasta, efter smag
½ dl limesaft (ca. 2 lime)
2 spsk. sukker
5-6 spsk. fiskesauce
40 g ingefær i skiver
125 g nudler, gerne udonnudler
ENDVIDERE:
300-400 g oksemørbrad 
eller oksefilet i tynde skiver
5-6 portobellosvampe i skiver
en smule olie
salt
2 forårsløg i skiver
100 g bønnespirer
3 gulerødder i julienne
1 håndfuld plukket koriander
TILBEHØR:
koriander
1 rød chili i skiver (til dem, der er ekstra hotte)
1 lime i både
evt. groft brød
Kom vand, karrypasta, limesaft, sukker, fiskesauce og ingefær i en gryde, og lad det koge i 10 minutter, under låg.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Lad dem dryppe af i en si,
Pensl kød og svampe med lidt olie, og steg begge dele på en varm grillpande eller pande, de skal bare have et øjeblik – eller lige akkurat længe nok til at få grillstriber eller farve. Krydr med salt.
Fordel nudlerne (skyl dem hurtigt i koldt vand, hvis de klumper), kød, svampe, forårsløg, bønnespirer, gulerødder og koriander i 4 store skåle, si suppen, smag den til, og hæld den varme suppe over. Servér straks med koriander, chili, lime og evt. groft brød til.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann