Søg i denne blog

fredag den 17. december 2010

Hyldebærtoddy med tuille

Brug den varme drink i stedet for gløgg. Den varmer dejligt og smager friskt af både citron og lakrids.
Lakridspulver kan købes i helsekostforretninger og i nogle hobbyforretninger. Kan du ikke skaffe det kan tuillen sagtens laves uden eller bruge knust anis.

Opskriften giver mange tuilles, men drinken er til 4



TUILLE
50 g smør
1½ æggehvider
50 g flormelis
50 g mel
Evt. 2 spsk. lakridspulver
Smelt smør og rør det hele sammen. Rør lakridspulver i massen. Sæt dejen i køleskab i minimum 30 minutter.
Opvarm ovnen til 175 grader og smør dejen op på en silikonemåtte (evt. et stykke bagepapir) med en palet.
Bag i ovnen i 3-6 minutter – hold øje.
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle på pladen. Servér til hyldebærtoddyen.
Hvis du ønsker snoede tuilles kan du sno dem rundt om skaftet på en grydeske mens de stadig er varme. tag kun en ud af ovnen ad gangen, så undgår du nemmere at de knækker.

HYLDEBÆRTODDY
2 dl koncentreret hyldebærsaft
3 dl vand
2 stjerneanis
Skal af ½ økologisk citron
3 spsk. citronsaft
1 dl vodka
Varm hyldebærsaft med vand, stjerneanis og citronskal. Smag den til med citronsaft. Tag den af varmen og tilsæt vodka.
Servér i glas med en sprød tuille til.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

Hausfrau-kage-pynt

PYNT TIL DU SKAMMER DIG!
......og hos mig skal der heldigvis meget til at jeg skammer mig, så jeg pynter derudad.

Se klippet her fra Go Morgen Danmark - og få opskrifterne her på siden.




GINGERBREAD COOKIES
Mange

125 g smør
100 g muscovadosukker eller brun farin
4 spsk. mørk sirup
325 g hvedemel
1 knsp. salt
1 tsk. natron
2 tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt allehånde
Smelt smør, sukker og sirup i en kasserolle, under omrøring. Sigt mel, natron, salt, ingefær og allehånde i en skål og rør den smeltede sukkermasse i. Rør til dejen er fast og nem at arbejde med.
Rul dejen ud i ca. ½ cm tykkelse på et bord drysset med mel.
Dejen er nemmest at arbejde med når den er lun, så brug den med det samme.
Stik figurer ud efter ønske og bag dem på en bageplade med bagepapir i en forvarmet ovn ved 170 grader i 8-10 minutter, eller tril de er gyldne og bagte.
Lad dem køle af på pladen.             

ROYAL ICING

Denne opskrift er på hvid glasur. Kommer du f.eks. flydende frugtfarve i, skal du bruge lidt mere flormelis. Men pas på at glasuren ikke bliver for tyk, så kan du nemlig ikke ”tegne” i den.

½ dl æggehvide
Ca. 150 g flormelis

JULE-CUPCAKES MED CHOKOLADE OG PEBERMYNTE
20 mini cupcakes – eller 10 almindelige

CUPCAKE
250 g blødt smør
175 g sukker
Korn af ½ stang vanilje
100 g smeltet, mørk chokolade
2 små æg
2 spsk. kakaopulver
225 g mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 knsp. salt
1 dl mælk eller fløde
Evt. papirsforme
GLASUR
250 g mascarpone
korn af ½ stang vanilje
350 g flormelis
PYNT
Knuste pebermynte bolcher, glimmer eller sølvkugler
Pisk smør, sukker og vanilje hvidt og luftigt med en elpisker.  Smelt smørret og pisk det i smørret. Kom æggene i et af gangen mens du fortsat pisker. Bland mel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt og sigt det i dejen. Tilsæt til sidst mælk eller fløde og pisk til massen er samlet og glat. Fyld dejen i en sprøjtepose og fordel den i muffinforme. De skal kun fyldes halvt op.
Bag kagerne ved 165 grader, varmluft (175-180 i alm. ovn) i 15-25 minutter, eller til de er gennembagte, alt efter størrelse. Lad dem køle af inden du giver dem glasur.
Pisk mascarpone og vanilje sammen og tilsæt flormelis lidt af gangen, mens du fortsat pisker.
Kom glasuren i en sprøjtepose og sprøjt den på kagerne, eller smør glasuren på med en palet.
Pynt med knuste pebermyntebolcher eller andet gear og servér


DET KAN DU BRUGE:
Knuste bolcher
Små chokoladepastiller
Sukkerkugler
Guldstøv
Sølvkugler
Spiseligt glimmer
Glimmersukker
Perlesukker
Krymmel
Og meget andet (indtil du skammer dig!)

Du kan købe frugtfarve, sukkerkugler, krymmel mm. i de fleste større supermarkeder.
Du kan købe flere farver, glimmer, guld og sølv hos http://specialkoebmanden.dk/

Af Louisa Lorang