Søg i denne blog

søndag den 20. marts 2011

Kuller på syndig perlerug

Brug perlerug eller perlebyg til en risotto-wanna-be. 
Især perlerug er sunde og begge dele smager helt fantastisk.  Mascarponen gør det hele dejligt cremet!

Opskriften er til 2 


1 dl perlerug
salt
1 porre i tynde skiver
lidt smør
125 g mascarpone
50 g revet parmesan
200 g babyspinat
ENDVIDERE:
300 g kuller uden skind og ben (el.a. hvid fisk)
lidt olie til stegning
flagesalt
citronbåde
lidt plukket dild
Skyl perlerugen, og kog den mør i letsaltet vand. Det tager ca. 20 minutter. Dræn vandet fra, men gem det. Sautér porren i lidt olie i en varm gryde – den skal ikke tage farve, bare blive blød og klar. Kom perlerugen ved, og tilsæt 1 dl kogevand sammen med mascarpone og parmesan. Lad det varme kort igennem. Kom spinaten i, og lad den akkurat falde sammen. Smag til med salt og peber.
Del imens fisken i 2-4 pæne stykker, og rist dem i lidt olie på den ene side på en varm pande, til de er næsten gennemstegte – det tager 3-4 minutter. Tag panden af varmen; vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med flagesalt.
Servér rug-otto med ristet fisk og citronbåde, og top med dild.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann