Søg i denne blog

lørdag den 8. oktober 2011

Bøf bearnaise


Helt igennem klassisk bøf og bearnaise. Dog med lidt sprøde urter i saucen. De giver lidt tekstur og bid og smager skønt. Udelader du dem, er bearnaisen også dejlig og lidt hurtigere at lave. 
Og husk: Bearnaise er ret nemt at lave, men pas på, den ikke bliver for varm, så er der nemlig risiko for, at den skiller.
 


Opskriften er til 6 personer 
6 super flotte bøffer
lidt olie til stegning 
salt og peber 
BØNNESALAT: 
600 g grønne bønner 
1 bananskalotteløg, hakket 
lidt æbleeddike 
lidt olivenolie 
salt 
URTE-BEARNAISE: 
1 gulerod 
1 persillerod 
1 pastinak 
kogende vand 
1 dl hvidvin 
¼ dl æbleeddike 
2 spsk. finthakkede løg 
1 lille bundt estragon, stilkene 
4 pasteuriserede æggeblommer 
1 spsk. vand 
250 g smør, smeltet 
estragon-bladene, hakkede 
salt 
TILBEHØR: 
små kogte kartofler 

Nip enderne af bønnerne, og blanchér dem i 3-4 minutter i kogende saltet vand. Lad bønnerne dryppe af, og vend de varme bønner med skalotteløg, eddike og olie. 
Skræl gulerod, persillerod og pastinak, og skær dem i bittesmå terninger. Kom dem i en skål, og hæld kogende vand over dem. 
Kom hvidvin, eddike, løg og estragonstilke i en kasserolle, og lad det simre i 5 minutter. Pisk æggeblommerne i en kasserolle med 1 spsk. vand over svag varme. Kom lidt af eddikelagen i, og pisk, til æggeblommerne tykner en smule. Tag kasserollen af og på varmen, så æggeblommerne ikke får for meget varme. Hæld forsigtigt det smeltede smør i, uden at vallen kommer med (det hvide bundfald). Pisk, til saucen tykner, og tilsæt hakkede estragonblade og urter. Smag saucen til, og servér straks bøffer, bønner, bearnaise og kartofler. 
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

Femina messe 2011

Så er der livsstilsmesse med femina i Forum.
Jeg kigger forbi i dag og taler om mandelmælk, miso og mascarpone.
Kom og smag, få en snak eller lav ballade.

Opskrifterne kan du få her:


Jeg håber vi ses!

Kh Louisa

Louisa er vild med herdagen og ”Vild med hverdagen” er præcis titlen på Louisa Lorangs seneste kogebog, som er opfølgeren til bestsellerne ”Vild med vegetar” og ”Vild med salater”. Louisa Lorang er uddannet kok og fast madskribent på FEMINA, hvor hun i flere år har leveret den faste ugentlige madplan ”Værsgo – mad til hele ugen”, som er inspiration til sund og lækker hverdagsmad for læserne. At det er hverdagsmaden, Louisa har kastet sin kærlighed på, kan vi alle være rigtig glade for – der ER jo flest hverdage i livet, og hvorfor ikke lave tirsdagen om til en lille kulinarisk fest? Du kender måske også Louisa fra ”Go’morgen Danmark”, hvor hun optræder jævnligt, og nu har du chancen for at møde hende i Demokøkkenet lørdag, hvor hun sikkert gi’r en smagsprøve. 

Lørdagens program