Faktisk blev jeg selv så begejstret for den, at jeg overvejer kun at lave den fra nu af........altid.....hele tiden......
Den er svampet og fugtig, luftig og fin og kan holde sig i dagevis.
Opskriften giver 10-14 muffins
200 g kogte sorte bønner
100 g blødt smør
100 g rørsukker
100 g smeltet, mørkchokolade
korn af ½ stang vanilje
1 nip salt
½ dl kakao
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
5 æg
ENDVIDERE:
flormelis
bær
vaniljeis
Blend bønnerne i en foodprocessor, kom smør og sukker i foodprocessoren og blend til massen er glat og samlet. Kom smeltet chokolade i og blend igen. Kom vanilje og sukker i og bland kakao, bagepulver og natron sammen. Blend æggen i et ad gangen. Fyld kagemassen i 12-14 muffinforme og bag dem ved 185 grader i 25-35 minutter, eller til de er gennembagte. Servér dem ved stuetemperatur. Drys dem med flormelis hvis du har lyst og servér gerne friske bær og måske vaniljeis til.
Opskrift & fotos: Louisa Lorang
BONUSINFO: Jeg lavede denne kage som en del af en tre-rettes bælgfrugt menu i Go Morgen Danmark fredag den 13. april. Her tester min favorit-model Mikkel kagen - eller tjek klippet her
Hej Louisa
SvarSletSidder netop og ser dig i genudsendelsen i Go' Morgen Danmark. Det er som altid dejligt at se hvad du finder på! :)
Har i lang tid godt kunne tænke mig at lave mad med bønner, men synes hurtigt de bliver så melede og kedelige.. Jeg blev derfor meget inspireret af dine bønneopskrifter, særligt de lækre chokolademuffins :)
Jeg ville derfor lige hører kan man bruge andre bønner til kagen?
Har nemlig en kæmpe pose sorte soyabønner liggende, men ved ikke og det giver en helt anden smag.
Hvis ikke man kan bruge dem i kagen har du så et forslag til hvad jeg kan bruge de sorte soyabønner til?
På forhånd tak og god weekend!
Med venlig hilsen Line
Hej Line
SletJeg har kun prøvet at bruge sorte bønner, men jeg tror sagtens at du kn bruge andre bønner.
Sorte sojabønner har jeg aldrig prøvet, så der kan jeg desværre ikke hjælpe dig. Men skriv gerne hvis du laver noget sejt med dem :)
Og hey; prøv lige flere bønneopsrifter generelt...for bønner er såååå skønne!
Kh L
Det lokker jo lidt at du kun vil bage den fra nu af! Og kogte bønner kan vel gemmes i fryseren, så man hurtigt kan få bikset disser herligheder sammen:-)
SvarSletDejligt at det kan lokke :)
SletOg jep; altid godt med bønner i fryseren.
Kh L
Haps! Den opskrift gemmer jeg lige
SvarSletSynes godt om!
SletTak for kage.
SvarSletSå lækker! Ungerne kom jo næsten op at slås om det sidste stykke.
Var det JER der tog det sidste kage?!!! ;)
SvarSletHej Louisa.
SvarSletMåske et lidt dumt spørgsmål men jeg er stadig hel ny i bager/mad lavning ;-)
Men hvor lang tid skal sådan nogen bønner koge?
Hilsen Joan
Slet ikke dumt De skal koge i 40-60 minutter i vand uden salt. Tjek at de er bløde nok til at du kan mase dem mellem fingrene.
SletKh L
Hej Louisa.
SvarSletSuper opskrift som jeg bare må prøve til en gluten allergiker.
Men men men, nu slår det flik flak for min amme-hjerne ;-).
Jeg koger 400 gram sorte bønner, fordi jeg vil lave dobbelt portion (til fryseren), men ender med ca 1 kg kogte bønner.
Hvad skal jeg nu rette mig efter. Vægten før de bliver kogt, eller vægten når de er kogt??. Håber på svar snarest da gryden stadig er varm ;-).
På forhånd mange tak.
Hilsen Mette
Hej Mette
SletVægten er kogt vægt! Så der er nok til både kage, friholts og fryser ;) God fornøjelse
Kh L
Mange tak for dit svar.
SletNu går det løs :-).
Venligst Mette
Hej Louisa
SvarSletHmm du siger det er kogt vægt jeg har taget 200 gram i tør vægt og brugt dem, det har virket ganske fint, de bedste muffins ever:-)
Har du andre opskrifter med bønner i forhold til at bage?? Kunne godt tænke mig at prøve at lave boller (måske med hvide bønner i stedet for sorte så ikke bollerne for underlig farve).
Har du nogen erfaring med dette??
Hilsen Ditte
Og til sidst hvis jeg skal "nøjes" med 200 gram kogte bønner hvor meget er det så i vægt inden de bliver kogt??
SvarSletKun dejligt at du kunne proppe flere bønner i. Det vil jeg da så klart også gøre næste gang!
SletJeg har ikke bagt andet med bønner, men har lovet at lave en hvid bønne/banan/valnødmuffin asap :-) skriv endelig med dine erfaringer, hvis du kaster dig ud i ballade!
Og mht vægt- burde vide det, men tør kun skyde på at 200 g rå bønner giver 350 g kogte bønner. Beklager :)
Kh L
Kære Louisa! Har idag lavet disse fabelagtige kager! Var simpelthen så spændt på at skulle lave chokoladekage med sorte bønner i, at jeg drømte om det en hel nat! Og jeg må tilslutte mig at have fundet opskriftEN på chokoladekage! De er sindssygt gode, svampede og fugtige, smagfulde og luftige! Mine gæster var også dybt imponerede, og lagkagen måtte stå nærmest uberørt hen, mens chokoladekagerne fik ben at gå på! Tak for den - det er altså lidt af en genistreg i min verden! Kh T
SvarSletJa, jeg var også helt oppe at ringe over dem.
SletDet var en kage jeg smagte i Wholefoods i Austin. Så tænkte jeg at den ku jeg vist godt lave nogenlunde :-)
Lover at lave en hvid bønne/banan/valnød version asap - håber at man kan det!
Kh L
Hej Lousia!
SvarSletJeg har et spørgsmål til teknikken:) Jeg har ingen foodprocessor nemlig... og er faktisk en smule i tvivl om, hvad det er, der sker i det trin af processen... Kan jeg klarer mig med min alm. stavblender? Jeg har desværre ikke den store køkkenudstyrspark:)Og vil helst ikke ødelægge kagen! Min søde, glutenallergiske moster kommer nemlig på besøg, og jeg vil gerne lave en dessert som vi alle inkl. mælke- og nøddeallergikere kan spise. Jeg blev derfor meget begejstret over din opskrift. Glæder mig til at prøve den!
Mvh Eline
Hej Eline.
SletDu kan sagtens lave den med en stavblender. Blend bønnerne til en fin mos og pisk smør og sukker i (her må du gerne bruge en el-pisker hvis du har - ellers må du forsøge at fortsætte med stavblenderen). Kom chokolade i og derefter æggen et ad gangen. Det er vigtigt at massen ikke bliver overpisket når du først kommer æg i - de er nemlig med til at gøre kagen luftig. Saml evt, massen i hånden med en dejskraber og bag som anvist.
God fornøjelse - og tak fordi du spiser med.
Kh Louisa
kan jeg bruge andre bønner end sorte, og kan det være dåsebønner? for dåsebønner er jo allerede kogt eller udblødt, så det er lidt nemmere at have med at gøre, og så kan man også beregne "kogt-vægten" med det samme :-)
SvarSletJa, min mor har prøvet at lave dem med dåse bønner. De blev fine. Vær OBS på at bønnerne ikke er saltede og skyl dem grundigt.
SletKh L
Brune dåse bønner var det :-)
SletHej Louisa
SvarSletHvor køber du sorte bønner? Jeg troede jeg havde fundet dem i mit lokale thai-supermarked, men det var sojabønner.
Kirsten
Mange grønthandlere har dem. Ellers gode supermarkeder og helsekosten. Prøv brune bønner, hvis du ikke finder dem
SletKh L
Det vil jeg gøre. Tak for hjælpen og den lækre opskrift:)
SletKirsten
tak for svaret Louisa, dem vil jeg så prøve :-)
SvarSletKirsten du kan også få sorte bønner på Helsam.dk, der kan du bestille fragtfrit hjem til din nærmeste helse butik, og først betale når du henter varen :-)
Super dejligt tip! Tak
SletKh L
Kan man bruge kidney bønner?
SvarSletJeg har ikke prøvet det, men tror bestemt på det!
SletKan man bruge røde kidney bønner?
SvarSletJeg har ikke prøvet det, men tror bestemt på det!
SletHej har i dag købt 900g sorte bønner i super bedst 19,95,
SvarSlet