Selvom jeg spiser kød, synes jeg tit at en vegetar burger er mere interessant - den her er simpel og god og smager af 80'ernes legendariske vege-burger fra Astor Burger. I think!
Nok til 6 sultne mennesker
400 g kikærter, udblødte
1 lille squash
½ løg
2 fed hvidløg
100 g champignon
salt
evt. 2-3 spsk. mel
olie til stegning
ENDVIDERE:
mayo
burgerboller
tomater, i skiver
agurker, i skiver
salat, plukket
rødløg, i skiver
avokado, i skiver
TILBEHØR
ketchup
evt.slaw, fritter eller andet
Skylkikærterne og blend dem med squash, løg, hvidløg, champignon, spidskommen ogsalt. Form bøffer 8-10 styk i alt, bare tryk dem flade på panden, så skal de nok sætte sig, eller kom mel i, hvis massen er meget våd og svær at arbejde med. Stegbøfferne i olie på en varm pande. De skal være gyldne og gennemtilberedte. Dettager 6-10 minutter i alt.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Vi fik også kikærteburger i sidste uge, slet ikke så ringe :-)
SvarSletKH
B
I know! Tit bedre end kød......shhhhhh....
SvarSletKh L
Kan ikke finde opskriften på den avocado/rødbede mayo. som der står i opskriften til burgerne i Go'morn programmet.
SvarSletKh Sanne
Kære Sanne.
SletDet kan jeg godt forstå. Men den er her:
RØDBEDEMAYO:
100 g skrællet rødbede
2 modne avokadoer
saft af ½- 1 lime
salt
Riv rødbeden helt fint, eller skær den i grove stykker og kom den i en foodprocessor. Blend den med avokado og lime. Eller mos det hele sammen. Smag til med salt.
Kh L
De 400 g kikærter - er det tør vægt eller udblødt?
SvarSletHej Sarah.
SletDet er tør vægt.
God fornøjelse
Kh L