Søg i denne blog

fredag den 24. september 2010

LINSESALAT

Jeg elsker linser!
Og selvom du ikke lige er fan, så prøv alligevel denne salat, hvor de får selskab af syre og friskhed. Måske kan du overbevises. 
Salaten er i hvert fald en der gør dig stærk.

Opskriften er til 4 personer.



2 dl grønne linser fra Le Puy
2 æbler
3 stilke bladselleri
100 g let ristede hasselnødder
Salt og peber
Dressing:
1 ½ spsk. dijonsennep
2 spsk. ahornsirup
2 spsk. æblecidereddike
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
Salt
Kog linserne i  ca.15 minutter, til de er lige akkurat møre (endelig ikke udkogte). Lad dem dryppe af i en sigte. Bland alle ingredienserne til dressingen og smag den til med salt. Skær æblerne i små terninger. Skær bladsellerien i tynde skiver og hak nødderne groft. Bland alle ingredienserne med dressingen og smag til med salt og peber. Server straks eller opbevar køligt i et par timer. Smag til lige inden serveringen, da linserne suger meget smag.

Salaten kan spises som den del af et vegetarisk hovedmåltid, som frokost eller som tilbehør til fisk eller kød. 

Opskrift: Louisa Lorang, fra bogen Vild med Salater
Foto: Anders Schønnemann