Søg i denne blog

søndag den 22. august 2010

Pizza med grillede grøntsager og gedeost

Du kan sagtens lave denne pizza med frisk mozzarella i stedet for gedeost. Servér den rygende varm, gerne med en stor salat til.
Opskriften giver 2 pizzaer.


INGREDIENSER:
25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g groft hvedemel
ca. 125 g fint hvedemel
mel til udrulning
ENDVIDERE:
1 squash
2 røde peberfrugter
lidt olie
salt
100 g blød gedeost
100 g rucola
lidt æbleeddike
lidt olivenolie
revet parmesan


SÅDAN GØR DU:

Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, groft mel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Skær imens squashen i skiver og peberfrugterne i både. Pensl dem med lidt olie, og gril dem. Krydr med salt.
Del dejen i to, og rul ud til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Sæt to bageplader i ovnen, så de kan blive varme.
Top pizzaerne med gedeost og grillede grøntsager. Bag pizzaerne en ad gangen på de varme plader i 10-15 minutter, eller til de er sprøde. Vend rucolaen med lidt eddike, olie og salt, og top pizzaerne med rucola og parmesan. Servér straks.


Opskrift: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønemann



Vild med.......


Om en uge skal jeg have fotograferet maden til min nye bog i serien Vild med....
Bogen forventes udkomme til februar - og jeg glæder mig som et lille barn til at lave denne bog.
Hvis du vil se de andre Vild med....bøger, kan du få smagsprøver på

Kh L

Pink Vanilla Sky

Du laver sukkerlage af lige dele vand og sukker. Kog det i en kasserolle, til sukkeret er smeltet. Opbevar den i køleskabet i op til 1 uge.
Opskriften giver en drink.

PINK VANILLA SKY
Frisk drink til en person
4 dl isterninger
1 dl friskpresset pink grapefrugt
¼ vaniljestang
4 cl gin
2 cl sukkersirup
PYNT
evt. en tynd skive grapefrugt, tynde strimler af vaniljestang
· Fyld et glas med isterninger.
· Kom 1 dl isterninger, grapejuice, korn af ¼ vaniljestang, gin og sukkersirup i en shaker.
· Ryst drinken i 1 minut.
· Hæld isen ud af glasset og sigt drinken over i det kolde glas.
· Servér straks, evt. pyntet med en tynd skive grapefrugt og lidt vaniljestang.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck

Drakamöllans køkken


DRAKAMÖLLANS KØKKEN
I Skåne ligger Drakamöllans Gårdshotell, der er kendt for sin ro, sin eventyrlighed og sin gode mad.
I køkkenet står kokken Eve Maltais, der har udvalgt sine favorit opskrifter og samlet dem i bogen DRAKAMÖLLANS KØKKEN, der udkom fra forlaget Klematis allerede i maj.
Bogen er inddelt efter råvarernes ”kilde”, altså Fra Havet, Fra Skoven, Fra Marken osv.
Her er både klassikere fra det skandinaviske køkken og opskrifter inspireret af især middelhavs køkkenerne.
Helt igennem en dejlig bog, med skønne billeder og opskrifter på enkel, ærlig mad.
Vil du hellere smage køkkenet end selv at stå i det, kan du læse mere på

Citronis

Faktisk er dette en opskrift på en parfait og ikke en is, men uanset..... den er fed og lækker og har det bedst i selskab med iskold lemoncello.


Opskriften er til 8 personer.






INGREDIENSER:
3 økologiske citroner
175 g sukker
½ liter piskefløde
½ dl limoncello
ENDVIDERE:
limoncello
SÅDAN GØR DU:
Riv skallen af de to citroner fint, og kom den i en kasserolle sammen med saften af alle tre citroner og sukker. Lad det koge op, til sukkeret er smeltet, hæld det i en kop, og lad citronlagen køle helt af i køleskabet.
Pisk fløden stiv, og vend den forsigtigt sammen med den helt kolde citronsirup og ½ dl limoncello. Fyld ismassen i en bøtte, og frys den i mindst 8 timer, gerne til næste dag.
Kugl isen med en iskugler, og servér en kugle is overhældt med limoncello.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann