Søg i denne blog

søndag den 25. marts 2012

Grøn papajasalat med oksekød

Du kan købe grøn papaja hos asiatiske grønthandlere. De har det i deres faste sortiment, men har du ingen asiatisk grønthandler i nærheden, kan du slippe af sted med at købe to umodne mangoer og bruge dem. Det giver en anderledes, men bestemt også dejlig salat. 


Opskriften er til 5-6 personer som forret. Eller servér ris til og brug den som hovedret til 3-4 personer.




1 fed hvidløg 
2-3 små piri piri-chilier (eller rød chilipeber, efter smag) 
3 spsk. fiskesauce 
4 spsk. limesaft 
1½ spsk. rørsukker 
1 grøn papaja 
100 g saltede peanuts, grofthakkede 
1 håndfuld plukket mynte 
ENDVIDERE: 
500-600 g roastbeef 
olie til stegning 
salt 
plukket mynte 
Knus hvidløg og chilier (uden stilk) i en morter. Rør fiskesauce, limesaft og sukker i. Skræl papajaen, og skær den i julienne (tynde strimler), eller riv den groft på et rivejern. Vend papaja og dressing sammen. Vend salaten sammen med peanuts og mynte. Lad den trække, imens du steger roastbeefen. 
Brun stegen grundigt i lidt olie på en varm pande, og krydr med salt. Steg den færdig ved lav varme på panden eller ved 180° i en varm ovn. Kernetemperaturen skal være 58°. Lad stegen trække i 15 minutter, og skær den i tynde skiver. Vend kødet i salaten, og anret salaten med lidt mere mynte. Servér straks, eller servér salaten kold inden for 3-4 timer.
Opskriften er til 6 personer

TIP: Salaten kan også laves uden kød, beregn da lidt mere. 
1 fed hvidløg 
2-3 små piri piri-chilier (eller rød chilipeber, efter smag) 
3 spsk. fiskesauce 
4 spsk. limesaft 
1½ spsk. rørsukker 
1 grøn papaja 
100 g saltede peanuts, grofthakkede 
1 håndfuld plukket mynte 
ENDVIDERE: 
500-600 g roastbeef 
olie til stegning 
salt 
plukket mynte 
Knus hvidløg og chilier (uden stilk) i en morter. Rør fiskesauce, limesaft og sukker i. Skræl papajaen, og skær den i julienne (tynde strimler), eller riv den groft på et rivejern. Vend papaja og dressing sammen. Vend salaten sammen med peanuts og mynte. Lad den trække, imens du steger roastbeefen. 
Brun stegen grundigt i lidt olie på en varm pande, og krydr med salt. Steg den færdig ved lav varme på panden eller ved 180° i en varm ovn. Kernetemperaturen skal være 58°. Lad stegen trække i 15 minutter, og skær den i tynde skiver. Vend kødet i salaten, og anret salaten med lidt mere mynte. Servér straks, eller servér salaten kold inden for 3-4 timer.

TIP: Salaten kan også laves uden kød, beregn da lidt mere. 

Opskrift: Louisa Lorang

Foto: Andes Schønnemann