Du kan købe grøn papaja hos asiatiske grønthandlere. De har det i deres faste sortiment, men har du ingen asiatisk grønthandler i nærheden, kan du slippe af sted med at købe to umodne mangoer og bruge dem. Det giver en anderledes, men bestemt også dejlig salat.
Opskriften er til 5-6 personer som forret. Eller servér ris til og brug den som hovedret til 3-4 personer.
1 fed hvidløg
2-3 små piri piri-chilier (eller rød chilipeber, efter smag)
3 spsk. fiskesauce
4 spsk. limesaft
1½ spsk. rørsukker
1 grøn papaja
100 g saltede peanuts, grofthakkede
1 håndfuld plukket mynte
ENDVIDERE:
500-600 g roastbeef
olie til stegning
salt
plukket mynte
Knus hvidløg og chilier (uden stilk) i en morter. Rør fiskesauce, limesaft og sukker i. Skræl papajaen, og skær den i julienne (tynde strimler), eller riv den groft på et rivejern. Vend papaja og dressing sammen. Vend salaten sammen med peanuts og mynte. Lad den trække, imens du steger roastbeefen.
Brun stegen grundigt i lidt olie på en varm pande, og krydr med salt. Steg den færdig ved lav varme på panden eller ved 180° i en varm ovn. Kernetemperaturen skal være 58°. Lad stegen trække i 15 minutter, og skær den i tynde skiver. Vend kødet i salaten, og anret salaten med lidt mere mynte. Servér straks, eller servér salaten kold inden for 3-4 timer.
Opskriften er til 6 personer
TIP: Salaten kan også laves uden kød, beregn da lidt mere.
1 fed hvidløg
2-3 små piri piri-chilier (eller rød chilipeber, efter smag)
3 spsk. fiskesauce
4 spsk. limesaft
1½ spsk. rørsukker
1 grøn papaja
100 g saltede peanuts, grofthakkede
1 håndfuld plukket mynte
ENDVIDERE:
500-600 g roastbeef
olie til stegning
salt
plukket mynte
Knus hvidløg og chilier (uden stilk) i en morter. Rør fiskesauce, limesaft og sukker i. Skræl papajaen, og skær den i julienne (tynde strimler), eller riv den groft på et rivejern. Vend papaja og dressing sammen. Vend salaten sammen med peanuts og mynte. Lad den trække, imens du steger roastbeefen.
Brun stegen grundigt i lidt olie på en varm pande, og krydr med salt. Steg den færdig ved lav varme på panden eller ved 180° i en varm ovn. Kernetemperaturen skal være 58°. Lad stegen trække i 15 minutter, og skær den i tynde skiver. Vend kødet i salaten, og anret salaten med lidt mere mynte. Servér straks, eller servér salaten kold inden for 3-4 timer.
TIP: Salaten kan også laves uden kød, beregn da lidt mere.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Andes Schønnemann
Ingen kommentarer:
Send en kommentar