Søg i denne blog

søndag den 18. marts 2012

Wonton med krabbe og kylling

Disse små wontoner er fyldt med en fars af kylling og krabbekød. Jeg har købt kogte krabbekløer hos fiskehandleren og brugt kødet til farsen. Men du kan også bruge krabbe fra frost eller fra dåse. Eller erstat krabben med blæksprutte!


Køb wontondej fra frost i dit asiatiske supermarked. Jeg handler ofte i China Town bag Hovedbanegården, men de fleste har det. 


Opskriften er god som snack. Beregn 3-5 wontoner per person
¼ dl fiskesauce 
½ dl limesaft 
2 spsk. sukker 
1 rød chilipeber, hakket 
lidt plukket koriander 
WONTON: 
1 lille kyllingebryst 
1 gavmild håndfuld koriander, med stilke 
2 spsk. fiskesauce 
1 spsk. limesaft 
1 spsk. revet ingefær 
1 lille æg 
1-2 spsk. mel 
150 g krabbekød 
ENDVIDERE: 
1 spsk. mel 
1 spsk. vand 
24 stykker wontondej 
rigeligt olie til stegning 

Rør fiskesauce, limesaft og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Rør chili og koriander i. 
Blend kylling, koriander, fiskesauce, limesaft, ingefær, æg og mel sammen i en foodprocessor. Farsen skal være som lind fiskefars. Tilsæt evt. en smule mere mel. Pluk krabbekødet fra hinanden, og vend det i farsen. 
Rør mel og vand sammen til klister, og kom 1-1½ tsk. fars på hver wonton. Fold dem først over på midten, så du får en trekant. Fold derefter begge sider ind på midten, og luk dem sammen med lidt klister, så de ligner små, åbne kuverter. Steg wontonerne i rigeligt olie i en varm wok, til de er gyldne og gennemstegte, det tager 1-3 minutter. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og servér dem med chilisauce. 
Opskriften er til 6 personer

TIP: Det er en fordel at smage farsen til. Kom en smule af farsen på en varm pande, og smag, om den mangler krydring, inden du fylder den i wontonerne. Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

Ingen kommentarer:

Send en kommentar