Søg i denne blog

søndag den 20. november 2011

Lun linsesalat med gedeost

Brug grønne linser eller sorte, små belugalinser. Generelt bare: Brug linser!!!!
Spis salaten som aftensmåltid til 2 personer



1 dl grønne linser 
3 tykke skiver rugbrød 
olivenolie 
salt 
1 pakke parmaskinke, ca. 90 g 
ENDVIDERE: 
100 g rucola 
100 g blød gedeost (er du ikke til gedeost kan du bruge parmesan)
4 friske figner i kvarter 
1 skalotteløg, i tynde skiver 
salt 
flydende honning 
balsamicoeddike 
Skyl linserne, og kom dem i en kasserolle med kogende vand. Kog dem møre under låg i ca. 15 minutter, dræn overskydende vand fra. 
Tænd ovnen på 200° (varmluft). 
Skær brødet i grove stænger, og dryp dem med olivenolie og salt. Rist dem sprøde i den varme ovn, det tager 8-10 minutter. 
Læg skinken på bagepapir på en bageplade, og rist den sprød i den varme ovn, det tager 5-7 minutter. 
Vend rucolaen med varme linser, sprød skinke, stykker af gedeost, figner og løg, og krydr med salt og rigeligt honning og eddike. 
Servér straks med sprøde rugbrødscroutoner til.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann