Søg i denne blog

fredag den 29. juni 2012

Dagens Dejlige islagkage

I dag havde E sidste dag i børnehaven. Snif, snif.... Vi åd en masse islagkage med rigelige mængder skumfiduser og er nu skoleklar, både mor og datter ;-)

Pastramisandwich med agurkerelish


Der er ikke noget som en skøn pastrami. Desværre er den ikke så nem at opdrive i Danmark, der mest byder på industrifremstillet pastrami, fyldt med tilsætningsstoffer og smagsaromaer.
Men bor du i nærheden af en kosher deli, kan du være heldig at finde skøn, hjemmelavet pastrami. 
Jeg shopper min hos Copenhagen Kosher & deli på Lyngbyvej. Han laver 2 slags pastrami - en af bov og en af bryst. Jeg vælger naturligvis bryst! - og i ultra tynde skiver.
Pastramien er hjemmelavet og helt uden konserveringsmidler. Og koster i øvrigt ikke meget mere end den dårlige slags fra supermarkedet. 
Har du ikke en kosher deli i nærheden, kan du erstatte pastrami med bresaola eller roastbeef.

Opskriften giver 6 sandwich.


AGURKERELISH
2 agurker, revet
1 løg, revet
1 spsk. salt
1 dl eddike
1 dl sukker
1  ½ spsk. maizena
1 spsk. eddike
1 rød chili, hakket
ENDVIDERE
1 – 2 gode flutes
100 g rucola
2-300 g cheddar
3-400 g pastrami
salt og peber

Kom agurk og løg i en sigte og drys med salt. Lad det dryppe af i 30 minutter. Kog eddike og sukker op og lad det simre til sukkeret er smeltet. Klem så meget væde som muligt fra agurk og løg og kom dem i eddikelagen. Lad det simre i 2 minutter. Rør maizena med 1 spsk. eddike og kom det i gryden. Lad det hele koge under omrøring i 1 minut. Tilsæt hakket chili og lad relishen køle helt af i køleskab.Flæk flutesne og fyld salat, ost, pastrami og relish i. Krydr med salt og peber, del dem i 6 stykker i alt. Servér straks, eller pak sandwichene i madpapir og brug dem til skovtur eller madpakke.

TIP: Kom relishen i et skoldet sylteglas i køleskabet. Bruger du ikke det hele i din sandwich, er den fantastisk at komme på en ristet hotdog! Den holder sig i ugevis.....

Opskrift & foto: Louisa Lorang