Søg i denne blog

mandag den 27. september 2010

Grov blomkålsrisotto

Okay! Det tager 100 år at lave denne risotto, fordi jeg bruger grove ris. 
Til gengæld smager den rigtig godt og er en del sundere end dens polerede fætter (som jeg også elsker højt). Så giv den en chance.
Køb risene i b.la. Irma.


Opskriften er til 2 personer.




1 lille løg, hakket
3 fed hvidløg, hakket
lidt olie og smør til stegning
2 dl grove risottoris
1 dl hvidvin
12-13 dl grøntsagsbouillon
½ blomkål i mindre buketter
1½ dl revet parmesan
salt og peber
½ bundt bredbladet persille, hakket
Sautér løg og hvidløg i lidt olie og smør i en stor gryde eller høj pande. Det må ikke tage farve. Kom risene på, og tilsæt hvidvinen. Lad hvidvinen koge næsten væk, og tilsæt derefter bouillonen, lidt ad gangen, til al væden er absorberet, og risene er møre, men har lidt bid. Det tager 45-60 minutter, og du skal evt. bruge lidt mere væde (bouillon eller vand). Tilsæt blomkålen de sidste 5 minutter; kom parmesan og persille i, og smag til med salt og peber. Servér straks, gerne med ekstra parmesan.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann