Søg i denne blog

fredag den 25. november 2011

Labskovs med selleri

Jeg har brugt bov til min labskovs, men du kan også sagtens bruge bryst eller klump. 
Denne ret er i øvrigt oplagt at doble op!


Opskriften er til 2 personer






300 g kalvekød i terninger 
vand 
1 stort løg, hakket 
20 sorte peberkorn 
3 laurbærblade 
1 tepose el. gaze 
300 g kartofler i terninger 
½ knoldselleri i terninger 
1-2 spsk. koldt smør 
salt 
ENDVIDERE: 
masser af hakket purløg 
syltede rødbeder 
rugbrød 

Kom kalvekødet i en gryde, og dæk det med vand. Lad det koge op; skum eventuelle urenheder af, og tilsæt løget. 
Fyld peberkorn og laurbærblade i en tepose; luk den, og kom den i gryden. 
Lad kødet simre under låg i ca. 45-60 minutter, eller til det er knapt mørt. Tjek undervejs, om der mangler vand. 
Tilsæt kartofler og selleri, og lad det koge under låg i yderligere 20-25 minutter, eller til sellerien er udkogt og kartoflerne møre. 
Kassér teposen, og vend forsigtigt det kolde smør i. Smag til med salt. 
Servér straks labskovsen med masser af purløg, rødbede og rugbrød til.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann