Jeg har brugt bov til min labskovs, men du kan også sagtens bruge bryst eller klump.
Denne ret er i øvrigt oplagt at doble op!
Opskriften er til 2 personer
300 g kalvekød i terninger
vand
1 stort løg, hakket
20 sorte peberkorn
3 laurbærblade
1 tepose el. gaze
300 g kartofler i terninger
½ knoldselleri i terninger
1-2 spsk. koldt smør
salt
ENDVIDERE:
masser af hakket purløg
syltede rødbeder
rugbrød
Kom kalvekødet i en gryde, og dæk det med vand. Lad det koge op; skum eventuelle urenheder af, og tilsæt løget.
Fyld peberkorn og laurbærblade i en tepose; luk den, og kom den i gryden.
Lad kødet simre under låg i ca. 45-60 minutter, eller til det er knapt mørt. Tjek undervejs, om der mangler vand.
Tilsæt kartofler og selleri, og lad det koge under låg i yderligere 20-25 minutter, eller til sellerien er udkogt og kartoflerne møre.
Kassér teposen, og vend forsigtigt det kolde smør i. Smag til med salt.
Servér straks labskovsen med masser af purløg, rødbede og rugbrød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Dét smager fantastisk, men jeg tror det er en uddøende ret i tankt med vores bedsteforældre :(
SvarSletJeg tror heldigvis at så længe der er mænd, så længe er der labskovs :-)
SvarSletMums! Det bliver aftensmaden i aften. Vi bor dog i Belgien og har ikke lige adgang til rødbeder. Noget bud på, hvad der kunne erstatte?? Mvh Louise
SvarSletHejsa :)
SvarSletJeg kan godt lide at du lader kartoflerne koge i kortere tid så det ikke bliver sådan noget smat. Det ser virkelig appetitligt ud.
/ ML
Hej Loufly.
SvarSletJeg synes at syltet græskar ku passe glimrende til! Eller måske bare søde, syltede agurker?
Kan man slet ikke få rødbeder i Belgien?
Kh L
Tak ML
SvarSletJeg kan godt lide hvis der er begge dele, både smat og struktur :-)
Håber at du tør prøve.
Kh L
Syltede græskar lyder da vildt spændende - har du en opskrift på det? Og jo - vi kan nogen gange være heldige og finde friske rødbeder på markedet, men det kræver held og at man så lige er der :-) Louise
SvarSletHej loufly
SvarSletDet kan du tro. Her en opskrift på rødbeder, men lagen er klart også brugbar til græskar. Bag græskerret først, men lad det gerne have godt bid. Hæld varm lage over det, præcis som hvis du syltede rødbeder.
Håber at du bliver glad.
Kh L
1 kg rødbeder
LAGE
3 nelliker
1 tsk. fennikelfrø
4 stjerneanis, groft knust
1 l eddike
750 g sukker
1 tsk. sorte peberkorn
2 laurbærblade
Kog rødbederne til de er møre, men stadig har lidt bid. Smut skindet af dem og skær dem i skiver.
Rist nelliker, fennikelfrø og stjerneanis på en varm pande. Bland alle ingredienserne til lagen i en gryde og kog op. Lad lagen koge i 10-15 minutter. Skold glassene i kogende vand. Læg rødbederne i og hæld den kogende lage over. Luk med det samme og opbevar køligt og mørkt.
Rødbederne skal helst trække 3-8 dage inden brug, afhængig af størrelse.