Søg i denne blog

fredag den 25. november 2011

Labskovs med selleri

Jeg har brugt bov til min labskovs, men du kan også sagtens bruge bryst eller klump. 
Denne ret er i øvrigt oplagt at doble op!


Opskriften er til 2 personer






300 g kalvekød i terninger 
vand 
1 stort løg, hakket 
20 sorte peberkorn 
3 laurbærblade 
1 tepose el. gaze 
300 g kartofler i terninger 
½ knoldselleri i terninger 
1-2 spsk. koldt smør 
salt 
ENDVIDERE: 
masser af hakket purløg 
syltede rødbeder 
rugbrød 

Kom kalvekødet i en gryde, og dæk det med vand. Lad det koge op; skum eventuelle urenheder af, og tilsæt løget. 
Fyld peberkorn og laurbærblade i en tepose; luk den, og kom den i gryden. 
Lad kødet simre under låg i ca. 45-60 minutter, eller til det er knapt mørt. Tjek undervejs, om der mangler vand. 
Tilsæt kartofler og selleri, og lad det koge under låg i yderligere 20-25 minutter, eller til sellerien er udkogt og kartoflerne møre. 
Kassér teposen, og vend forsigtigt det kolde smør i. Smag til med salt. 
Servér straks labskovsen med masser af purløg, rødbede og rugbrød til.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

8 kommentarer:

  1. Dét smager fantastisk, men jeg tror det er en uddøende ret i tankt med vores bedsteforældre :(

    SvarSlet
  2. Jeg tror heldigvis at så længe der er mænd, så længe er der labskovs :-)

    SvarSlet
  3. Mums! Det bliver aftensmaden i aften. Vi bor dog i Belgien og har ikke lige adgang til rødbeder. Noget bud på, hvad der kunne erstatte?? Mvh Louise

    SvarSlet
  4. Hejsa :)

    Jeg kan godt lide at du lader kartoflerne koge i kortere tid så det ikke bliver sådan noget smat. Det ser virkelig appetitligt ud.

    / ML

    SvarSlet
  5. Hej Loufly.

    Jeg synes at syltet græskar ku passe glimrende til! Eller måske bare søde, syltede agurker?
    Kan man slet ikke få rødbeder i Belgien?

    Kh L

    SvarSlet
  6. Tak ML
    Jeg kan godt lide hvis der er begge dele, både smat og struktur :-)
    Håber at du tør prøve.
    Kh L

    SvarSlet
  7. Syltede græskar lyder da vildt spændende - har du en opskrift på det? Og jo - vi kan nogen gange være heldige og finde friske rødbeder på markedet, men det kræver held og at man så lige er der :-) Louise

    SvarSlet
  8. Hej loufly
    Det kan du tro. Her en opskrift på rødbeder, men lagen er klart også brugbar til græskar. Bag græskerret først, men lad det gerne have godt bid. Hæld varm lage over det, præcis som hvis du syltede rødbeder.
    Håber at du bliver glad.
    Kh L



    1 kg rødbeder
    LAGE
    3 nelliker
    1 tsk. fennikelfrø
    4 stjerneanis, groft knust
    1 l eddike
    750 g sukker
    1 tsk. sorte peberkorn
    2 laurbærblade

    Kog rødbederne til de er møre, men stadig har lidt bid. Smut skindet af dem og skær dem i skiver.
    Rist nelliker, fennikelfrø og stjerneanis på en varm pande. Bland alle ingredienserne til lagen i en gryde og kog op. Lad lagen koge i 10-15 minutter. Skold glassene i kogende vand. Læg rødbederne i og hæld den kogende lage over. Luk med det samme og opbevar køligt og mørkt.
    Rødbederne skal helst trække 3-8 dage inden brug, afhængig af størrelse.

    SvarSlet