Jeg laver chili con carne til morgenmad, så hvis du er frisk så mød mig Under Uret på Københavns Hovedbanegård torsdag den 24. november fra 8-10
Smag, snak om mad og få hausfrau-råd til hvordan du undgår at smide mad ud.
Eller lav selv en chili (til morgenmad?)
Brug de bønner du har, reelt
kød eller hakket kød og vælg grøntsager i din grøntsagsskuffe. Chili con carne
er et godt sted at få det hele brugt.
Gode grøntsager er f.eks.
persillerod, selleri, pastinak eller selv rødbeder.
Har du rester af din chili con
carne, kan du trylle dem om til enchiladas eller empanadas. Eller frys den.
Fantastisk fastfood at hive op af fryseren.
Opskriften er til 3-4 personer
Husk at sætte bønner i blød
dagen i forvejen.
100 g tørrede sorte bønner,
udbløde
100 g tørrede pinto bønner,
udblødte
3-4 laurbærblade
4-500 g oksekød i grove tern,
gerne fra klump
olie til stegning
2 små løg, hakkede
3 fed hvidløg, hakkede
3 stængler bladselleri, hakkede
2 gulerødder, revet
1 spsk. stødt koriander
1½ spsk. stødt spidskommen
100 g tomatpuré
2 dåser hakkede tomater (á 400
g)
4 dl vand
25 g mørk chokolade
2-4 spsk. chipotle chili –
eller efter smag (kan erstattes af anden chilipaste)
1 rød chili, hakket med kerner
– eller efter smag
salt
1-2 tsk. sukker
ENDVIDERE
cremefraiche
plukket koriander
hakket rødløg
tortillas eller groft brød
evt. tabasco
Hæld vandet fra bønnerne, skyl
dem og kog dem hver for sig i rigeligt og usaltet vand i 50-60 minutter sammen
med et par laurbærblade, eller til de er møre med ikke udkogte
Brun kødet i lidt olie i en
stor, varm gryde. Tilsæt løg, hvidløg, bladselleri og gulerødder i lidt olie i
den varme gryde og lad det stege med lidt, men uden at det tager for meget
farve. Tilsæt stødt koriander og spidskommen. Lad det hele få varmen og kom
tomatpuré samt hakkede tomater i. Lad det komme op at koge og tilsæt derefter
vand, chokolade, chipotle og finthakket rød chili. Lad chilien simre under låg
i ca. 1 time- 1½ time eller til kødet er mørt. Rør jævnligt så det ikke brænder
fast og tjek undervejs om der mangler lidt mere vand. Tilsæt kogte bønner og
lad dem varme godt igennem. Smag til med salt og sukker og evt. mere chipotle.
Servér straks med cremefraiche, koriander, rødløg og tortillas eller
brød. Giv evt. tabasco til.
Se også: www.stopspildafmad.dk
Opskrift: Louisa Lorang
Foto Anders Schønnemann
Elsker chili con carne og kunne sagtens spise det til morgenmad :)
SvarSletÅh, jeg er sikker på at sådan en portion ville gøre godt. Ligger her med feber, forkølelse - og har bare en "smule" ondt af mig selv. I dag har jeg faktisk ikke spist noget - bringer du ud?? ;-)
SvarSletKH
B
Pøj pøj med Hovedbanegården. Vores frivillige kommer kl 15-18.
SvarSletKærlig hilsen,
Selina
:-)
Åh chili, min syge krop kunne godt trænge til det lige nu - måske det kunne brænde feberen væk?? Bringer du ud? ;-)
SvarSletKH
B